Hur många HD får plats i Quicksilver 933mhz?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Det finns ju fyra hårddiskplatser "på golvet" inne i min Quicksilver. En som är en "dubbelvåning" (där manualen rekommenderar att man kan stapla 2 IDE-diskar på höjden) samt ytterligare två bottenplattor dvs totalt 4 fysiska plattor - men dock bara 3 nätanslutningar.

Manualen säger att man kan ha 2 IDE-diskar i datorn eller max 3 SCSI-diskar på dessa platser.

Men är det OK om jag sätter in 2 IDE-diskar (i "stapeln") och sedan 2 SCSI-diskar (adaptec-styrda) på de andra två platserna, och använder nätanslutningen från zipdrive-facket (som är outnyttjad)...Jag har kört igång med detta o det verkar funka: men klarar datorn av detta eller blir den överhettad eller blir det några "buss"-problem ?

Nån annan som gjort så ?

MF

Fungerar alldeles utmärkt att göra så. Många musik- /videostudior löste tidigare överföringahastigheten på det viset. Nu när S-ATA slagit igenom, är det inte lika aktuellt.

Du kanske kommer vilja skaffa en till fläkt att ha i en av PCI platserna om det får plats, tar bort några grader. Finns på www.kjell.com för 115:-, blåser max. 40cfm.
Tro mig, mer diskar betyder mycket mer värme. Vid normalt arbete så ligger 2 av mina 3 diskar i Quicksilvern på 35-45°c, det ska helst inte överstiga 60°c. Har dock inte staplat diskarna.

1
Bevaka tråden