Optimal KVM-switch för Mac mini och PC

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2005-08-11 11:49

Jag ska komplettera min PC på jobbet med en Mac mini och en KVM-switch. Det verkar dock svårt att hitta en KVM-switch till överkomligt pris som passar till en Mac mini och en PC.

Eftersom jag idag kör tgb och mus med PS/2 och skärm med DVI (och HD15) vore det optimala att kunna ansluta dessa till en KVM-switch som i sin tur ansluter till PCn med PS/2 eller USB och DVI samt till Mac minin med USB och DVI. Skärmen körs i 1600x1200. Efter mycket letande hittade jag denna (läs mer här). Den verkar fungerar som önskat avseendde PS/2 till USB, men kostnaden blir ju 1295 + 2x270 (kablar) = 1835 kr plus frakt. Nån som testat den? Mycket billigare blir det om man kör HD15 (vanlig gammal VGA-kontakt) istället för DVI (se här), men jag kör ju helst DVI.

Alternativt kan man ju skaffa tgb och mus med USB och köra en variant med DVI och USB, men den kombinationen kostar ju nästan som en halv Mac mini (om man räknar in kostnaden för tgb och mus).

Varför är det så dyrt med DVI? Har någon ett bra tips på optimal KVM-switch för Mac mini och PC till bra pris? Eller ska man kompromissa och köra analoga bildsignaler?

Kan du inte gör som jag gjorde? Skärmen kopplade jag med DVI->Mac och VGA->PC och sedan hade jag en USB-switch som jag körde "baklänges" - var egentligen avsedd för att koppla 2 USB-enheter till 1 dator. I stället kopplade jag mus->tgb och tgb->switch och switchen till Mac resp PC.

Visserligen måste jag trycka på 2 knappar - en på skärmen och en på switchen - för att skifta mellan datorerna. OK för att den ena datorn blir kopplad med VGA men till vad det kostar i förhållande till en KVM för DVI så fick det duga för mig i alla fall.

  • Oregistrerad
  • 2005-08-12 09:06

Jo, det får kanske bli nåt liknande. Nu kör jag ju PS/2 tgb och mus, och helst skulle jag vilja slippa byta ut dem. Så en switch för tgb och mus med PS/2 -> 2 x USB eller PS/2 -> USB & PS/2 vore ju bra. Man får ju köra den ena datorn med VGA tyvärr, men det kan man ju leva med om man spara mycket pengar.

Med min Logitech USB Wheelman Mouse (har jag för mig att den heter) fick jag en adapter för USB->PS/2. Det borde väl finnas en omvänd för PS/2->USB tycker man. I så fall kan du ju fortsätta använda ditt PS/2-tgb på en USB-switch!?

Annars med vad du sparar in på att inte köpa en DVI-KVM så har du råd med USB tgb&m.

1
Bevaka tråden