Nätverksinställningar när man är offline

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Om man kör Mac OS X klient med Apache ... hur ska man ställa in nätverksinställningarna så att apache funkar offline. Jag vill alltså kunna utveckla webbplatser offline. Om man bara tar ut TP-kabeln så funkar det inte. Jag skriver lokalhost men det funkar inte. In med kabeln och det funkar ... jag har ett svagt minne av att när jag körde Mac OS 9 + Webstar så ställde man in nätverksinställningarna på ett speciellt sätt. Men jag kommer f*n inte ihåg det.

Pingar man lokalhost i terminalen så säger svaret att det är 127.0.0.1 Men det funkar inte att knappa in den IP-adressen i IE ...

Help ...

Du får ändra ServerName i httpd.conf till 127.0.0.1, då kommer du kunna ansluta till din Apache server utan nät.

Ok ... jag har testat och det fungerar ... halvvägs. 127.0.0.1 funkar fint men localhost gör det inte. Jag har phpMyAdmin installerat och alla länkar hänvisra till http://localhost/ ... så blir problem. Det funkar fint när jag är online. Borde det inte finnas någon koppling mellan localhost och 127.0.0.1? Netinfo kanske? Där finns ju ngt som kallas loopback.

127.0.0.1 _ÄR_ localhost.

Fast om du vill använda dig av "localhost" istället för "127.0.0.1" så skriv "localhost" på samma ställe jag bad dig skriva "127.0.0.1".

1
Bevaka tråden