Firmware DLink DBT-120

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag uppdaterade (dumt nog visade det sig nu) min bluetooth-adapter som är en DLink DBT-120 med Apples Bluetooth Firmware 1.2-uppdaterare för ett bra tag sedan. Läste att den bara skulle fungera med mac efter detta. Visst tänkte jag, jag har ingen PC.

MEN nu har jag det och jag skulle vilja ha blåtand på den.

Så, är det någon som känner till något sätt att få tillbaka den gamla firmwaren till min DBT-120?

Just nu händer ingenting i PCn, förutom att den hittar två USB HIDs, men inget blåtand.

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2005-07-24 20:39

Lösningar på Firmware problem

Jag hade ditt problem för några dagar sedan med en DBT-120 hw revision B4. Det finns flera lösningar som borde fungera och minst en som garanterat fungerar.

Att joxa med firmware innebär vissa risker.

Följande lösningar finns

1
Jag löste problemet på följande sätt.

Hittade en tråd på forum.gsmhosting.com som handlade om firmware från CSR (Cambrigde Silicon Radio) baserade BT produkter. Registrering krävs tyvärr för tillgång till forumet.

Sedan laddade jag ner ett antal firmware från olika inlägg i detta forum och testade de dem med BT adaptern. Tyvärr fungerar inte alla tillgängliga firmwares med de olika hw revisionerna så om du har en anna hw revision än vad jag har på min adapter så kan du få andra resultat.

För att rent praktiskt "ladda upp" firmware till adaptern går du in in apples firmware updaterare, i mappen resources byter du ut GenericCSR.dfu mot det firmware som du vill ladda in. Du måste givetvis ändra namnet till just GenericCSR.dfu. Stäng sedan av alla program och kör updaterare med alt tageten intryckt. På så sätt tvingar du in firmwaret. OBS! kärnan kraschade i ungefär hälften av gångerna jag försöket... men det var bara och försöka igen.

När du laddat in firmwaret så ser du om datorn hittar adaptern. Om inte testa ett annat firmware. Upprepa tills det fungerar, eller tils inget fungerar.

2
Det ska även gå att patcha bort HID problemt med ett verktyg från epox tyvärr var länken död på forum.gsmhosting.com. Problemet i själva verket är en funktion som är inkompatibel med Bluetooth stacken i Windows. Det kan även gå om du updaterar din bluetooth stack till widcomms version 4.x

För mer info om olika bluetooth firmware versioner kan du kolla på hemsidan för den som skrev linuxs bluetooth stack.

http://www.holtmann.org/linux/bluetooth/csr.html

Jag vill även passa på att varna för epox 1.525 version den lender till att du inte längre kan uppdatera dbt-120:an. Visserligen fungerar den med både mac och pc men något sämre (eg lamporna lyser inte). När jag testade den "fastnade" den nämligen i min adapter och jag var SOL.

Dessutom för alla andra där ute KÖP INTE! dbt-120 med en MAC adress som börjar på 0011 den fungerar sannolikt inte på macar i allmännhet och i synnerhet inte på en ibook med 10.4.2.
Dessutom fungerar den dåligt under windows men det är ett mindre problem.

Senast redigerat 2005-07-24 20:50
  • Medlem
  • Uppsala
  • 2005-07-30 10:28

Få D-link DBT-120 att fungera med Microsoft Windows efter Firmwareupdatering

Det absolut enklaste sättet att få en macifierad dbt-120 att fungera med windows är att ladda ner följade fil från epox Blåtandsmjukvara

Zippa upp filen och gå till undermappen HciTray_Setup. Installera genom att klicka på setup filerna. Felmeddelande kan dyka upp, ignorera dessa. En ikon dyker upp längst ner till höger.
Sätt in bluetooth adaptern, allt fungerar normalt.
Detta gäller under förusättning att drivrutiner är installerade, alternativt att man som, jag har WinXP SP2 och använder de generiska drivrutinerna som finns inbyggda.

Tackar! Funkar asbra!

1
Bevaka tråden