iTunes men för video

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tycker mig se ännu en pusselbit där Apple är på god väg att starta uthyrning eller försäljning av filmer via nätet. MacNN har en intresant artikel hämtat från en blog där 19 åring Mike Matas nu blir inhyrd för att jobba med design av användarinterface och ikoner. Tittar man på hans program "Delicious Library" så ser man att tankarna lätt leder till hur man katalogiserar just filmer på ett snyggt och smidigt sätt. En inte allt för dålig gissning är att nu är Apple överens med de större filmbolagen om hur allt detta ska fungera och kosta. Tycker att det då lutar åt en ny applikation för filmer men som i sitt användande påminner om hur man handlar från ITMS.

KÄLLOR:

http://www.macnn.com/articles/05/07/21/mike.matas.joins.apple/

http://www.mikematas.com/blog/

  • Oregistrerad
  • 2005-07-22 10:49

Snyggt detektivarbete

Det verkar verkligen som om det kommer en moviestore, kommer att bli grymt spännande. Vad tror ni att det handlar om för tidsram innan vi har en moviestore?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2005-07-22 10:58

Det skulle verkligen inte göra något om de lanserade en portabel mediaspelare för filer i samma stil som iPod, en iPod movie kanske. Och med tillhörande proram iXxxxx, ja vad skulle det heta? iMovie är ju redan upptaget...

Mike Matas programmerar inte utan jobbar bara med gränssnitt samt ritar ikoner. Det är Wil Shipley Apple borde anställa om de vill göra en Delicious Library-klon. DL handlar inte heller bara om filmer utan funkar lika bra för böcker, musik, och spel som för filmer. Hur troligt är det att Mike lämnar sitt företag för att starta en konkurrerande produkt? Då skulle väl Apple ha fått köpa företaget istället.

Nä, jag tror nog att han ska vara med i allstar-gruppen som Steve har satt ihop därför att han har tröttnat på att så många klagar på gränssnittet i OS X.
Vilket förstås är på tiden. (Sen tror jag iof också på att Apple kommer att starta en videotjänst, men det är en annan historia.)

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2005-07-26 04:09

hmm.. kollar man på bilden av programmet i full storlek ser man att det handlar om ett katalogiserings program för filmer böcker och musik.. rutan längst ner till vänster är märkt "Borrowers" ...

1
Bevaka tråden