Får inte Glocalnet 8 mbit att fungera?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Nu håller jag på att bli prillig. Jag har bytt från Telia 0,5 till Glocalnet 8 mbit och jag får inte skiten att funka. Jag har tagit min iBook och kopplat förbi Airport och Netgear-router med en ethernet-kabel direkt in i mitt Speed Touch Home-modem. Det fungerar inte, trots att de båda gröna lamporna på modemet indikerar kontakt med nätet. Modemet ska vara OK enligt deras hemsida och jag har ringt till dem ett antal gånger, utan att få det att fungera. De har gjort en lågnivå-ping mot mitt modem och det hittas. Jag kan pinga den IP-adress jag har lagt in under mauella inställningar. Dock går det inte att pinga gateway-ipt (router), så nåt fel är det. Vad kan jag göra för att få det att funka?

Jag har för mig att glocalnet kör på PPPoE, måste man inte ställa in det i dator/router innan man kan får någon övrig kontakt med omvärlden, eller du kanske inte ens får något ip-nummer? annars måste du kanske sätta fast ip på datorn (192.168.1/2.2 oftast) för att få kontakt med modemet och gå in och kolla inställningarna på det. tror jag har varit med om samma problem.

Ställ in PPPoE i routern, använd DHCP i Ethernetinställningar. Använd också DHCP då du konfigurerar routern från din webläsare. Fungerar det inte får du med ett gem göra en reset av routern. Du hör ett litet klick då du sticker in gemet, håll in i 10-15 sek.

Tack för er hjälp, men nu har de fått det att fungera. De hävdade att felet låg hos mig, men jag hade tydligen rätt i att det låg hos dem. Nu ska jag koppla in det trådlösa i kväll så att jag kan näta med alla tre datorerna.
Dr. G. – Glocalnet kör inte PPPoE längre, vad jag förstår.
O. Rust – ska jag verkligen ha PPPoE i routern (airporten), när Glocalnet kör statisk DHCP?

1
Bevaka tråden