Föra över filer trådlöst till extern disk, möjligt?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

En fråga till er som kan mer än mig eller som kanske redan har testat detta.
Jag är på vippen till att beställa en extern hårddisk till min PowerBook så jag får lite extra lagringsutrymme och funderar på att koppla in en nätverksdisk så jag kan gömma den i en vrå.

Så hade detta scenariot fungerat tror ni:
Jag kopplar in en switch (se länk nedan) i min AirPort Express (då denna bara har 1 Ethernet kontakt). Och sedan in i switchen kopplar jag mitt adsl-modem och ethernet-disk.

Enligt mina utopiska planer så borde det därmed gå att både surfa, spela musik via airtunes och föra över filer trådlöst till ethernetdisken samtidigt(?)
Eller kommer det inte att fungera alls med internet främst då kanske? kommer Airporten fatta att den får kontakt med modemet även om det går via en switch först? Förstår Ethernetdisken att den visst är kopplat till ett nätverk, om än trådlöst??

Tacksam för all info jag kan få då det är lite för mycket pengar att lägga ut bara för att "testa"

Ethernet disk:
http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=105870&product_id=667771

Switch:
http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=48221&product_id=1483

EDIT: förtydligande
Jag antar att detta hade fungerat om man köper en Airport extreme eller annan D-link switch med airport inbyggt, typ: http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=48221&product_id=350939 . Och därmed skippar köra internet via AP Express. Men detta vill jag helst slippa alltså.

Jag har en extern disk ansluten till en NSLU2, som diskuterats i den här tråden, har inte använt den så mycket ännu, men det fungerar. (Disken är alltså ansluten till en NSLU2 som i sin tur är ansluten till min WLAN-router via ethernet).

1
Bevaka tråden