Långsamma hemsidor på vår server

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hoppas detta är rätt forum

Vi har OSX servrar, där alla vår olika hemsidor är placerade. En av dem är byggd på Filemaker, Lasso och läses in mycket snabbt i besökarens hemsida - inga problem.

Däremot har vi stora problem med de andra som är i rena html-format (3 stycken olika) med egna adresser och pekningar, men de ligger på samma burk som FM,Lasso servern. www.venjanglob.se är en av dem.

Är det ngn som varit med om liknade problem? Vi har strippat koden och rensat onödiga skript, java etc, komprimerat alla bilder mm, men fortfarande är HTML byggda sidorna extremt långsamma. I en del fall tar det upp emot 40 sek innan sidan laddas in hos besökaren. (testat med både mac, pc och även olika webläsare)

Med Frid/Stefan

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2005-05-19 15:08

Jag tittade på t.ex. http://www.venjanglob.se/venjanglob.htm

Sidan har ingen doctype och validerar inte: http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A//www.venjanglob.se/venjanglob.htm
Det gör att en webbläsare tar lite, lite längre tid på sig att förstå vad den ska/bör göra med koden än om sidan validerar.

Men det stora problemet är att den har på tok för många och för "tunga" bilder, sammanlagt över 100Kb och sidan är på totalt 116Kb. Jämför det med 45Kb (inklusive html, bilder, css och andra skriper) som en sida ska ha för att komma under 10 sekunders nedladdning på ett 56Kb modem.:
http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/wso.php?url=http://www.venjanglob.se/venjanglob.htm

Om du trimmar ovannämnda och det fortfarande inte blir snabbare, så är det väl något ned din lina eller servern...

Senast redigerat 2005-05-19 17:15

Tack för tipsen.

Jag kollade på det du sade om doctype m, och har korrigerat det och det vart genast bättre (inte så att man ramlar baklänges men ändå ;).

Skall be den ansvarige att filoptimera ytterligare så får vi se om det också förbättrar hastigheten.

Med Frid/Stefan

1
Bevaka tråden