Problem efter installation ny hårddsik

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Härnösand
  • 2005-04-19 22:04

Har köpt och installerat en ny hårddisk på 200 GB i em PM 2*1,25 GHz
Det sitter nu tre hårddiskar i maskinen.
två på ATA -6 busen
en + CD/DVD-eneheten på ATA-4-busen
Problemet är att nu hittar maskinen inte CD/DVD/eneheten.
Jag kan inte ens öppna eller mata ut CD-släden.

Jag har provat att ställa om den nya diskens jumper till slave och cable select
Samma resultat.

Jag har nu kopplat ur den nya disken.
Hittar ändå inte CD/DVD-eneheten.

Under systeminformation finns INGEN uppgift om någonting på ATA-4 busen
där CD/DVD-enheten ska finnas.

Vad är det som har blivit fel? Vad ska jag göra för att komma tillrätta med problemet?

  • Oregistrerad
  • 2005-04-19 22:09

Har du dubbelkollat (IDE och ström) -sladden till combodriven?

Ställ enheterna som master respektive slave på varje buss. Det ska inte spela någon roll vilken enhet som är vad.
Undvik cable select - det är inte 100% tillförlitligt.

  • Medlem
  • Härnösand
  • 2005-04-19 23:22

Har nu öppnat och tagit ur den nya disken, kollat alla anslutningar
och inte hittat något fel.
Provat att ställa om den nya disken till Master.- ingen skillnad.

Maskinen hittar inte CD/DVD-enheten.

Hinner inte göra mer ikväll. Får fortsätta imorgon.

Berättar om jag kommer på felet.

  • Medlem
  • Härnösand
  • 2005-04-20 20:41

Har varit i kontakt med service på Office data i Sundsvall. Inga nya förslag har framkommit.
Lämnar in maskinen imorgon 21/4.

  • Oregistrerad
  • 2005-04-20 20:44

Fränt att du berättar vad du gör och hur det går...så att vi okunniga får lära oss något. Att andra berätt ar om sina problem och hur de gör för att fixa dem är grymt lärorikt.

Vänliga hälsningar

  • Medlem
  • Härnösand
  • 2005-04-20 22:48

Har fått igång superdiven (CD/DVD-enheten)
Monterade loss hela paketet med superdrive och tom plats.
Har kopplat ur den nya disken för att åtminstone få igång Superdriven.

Innan man monterade loss det var det lite svårt att se kablarna till paketet. Där fanns nu en strömkabel med två strömkontakter och en IDE-kabel med två kontakter en svart och en grå.

Anvisningen på den nya disken (Seagate 200 GB) står endast två strappningsalternativ, master och cable select.
Strappar man cable select ska disken sättas "automatisk" som Master eller slave beroende på vilken IDE-kontakt man ansluter disken med (svart= master eller grå= slave)

Jag har fått tips om att strappa som slave - detta alternativ finns inte på avisningen på disken.

Frågan är om jag monterat disken i fel hållare. Jag satte den i den mindre hållare som sitter på tvären under paketet med superdrive och tom plats. Kan det vara så att disken skall sättas i
den tomma patsen med superdrive???

Varför jag valde den mindre hållaren under paketet är att den passar disken perfekt. Den tomma platsen med superdrive är hållaren mycket större är disken. Monterar man disken där kan man endast skuva fast disken på ena sidan. Det verkar inte så bra.

Hur som helst - jag berättar mer imorgon kväll.

Skönt att inte superdriven hade pajat i alla fall.

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2005-04-21 14:08
Ursprungligen av Refill:

Har varit i kontakt med service på Office data i Sundsvall. Inga nya förslag har framkommit.
Lämnar in maskinen imorgon 21/4.

Hade du lämnat in datorn till Office data i Härnösand hade jag fått hand om den

  • Medlem
  • Härnösand
  • 2005-04-21 21:54

Nu funkar allt som det ska. Superdrive och ny hårddisk.

Disken strappad som master. Allt är kopplat precis som jag gjorde första gången.
Jag hade nog kopplat allt rätt från börjar. Att jag tappade superdriven måste ha varit att disken
först strappades som cable select. Detta gjorde att superdriven försvann. Hårddisken däremot hittades.
När jag sen strappade som master kunde inte superdriven hittas. För att hitta den måste disken och superdriven först kopplas ur (IDE-kabeln) från moderkortet och sedan kopplas in igen.

Hade jag satt disken som master från början hade allt funkat på en gång.

Så kan det vara - ett par dagars funderingar hit och dit. Ingenting av det man tänkt göra blir gjort.
Nåja- huvudsaken att det ordnade sig och att inget hade pajat.

P.S.
Får väl vända mig till dig om jag får problem en annan gång Sidde.

  • Medlem
  • Upplands Väsby
  • 2005-04-21 06:49

Här står det nog hur du skall strappa din disk.

http://www.seagate.com/support/kb/disc/ref/jumper_settings.html

Enligt detta så är det bara att ta bort byglingarna så skall den vara Slave. Vilken model är det på hårddisken?

Groaghach

1
Bevaka tråden