Projektor vs powerbook problema

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Det finns ingen rättvisa här i världen.
Här sitter man och sliter för att ta fram en snygg Keynotepresentation till en kurs, och när man sen ska plugga in PB:n med kanonen så funkar det inte. Blinkar till en hundradels sekund innan ett felmeddelande dyker upp på duken, något om "frequency out of range". Ingen tekniker närvarande och första gången för mig. Skitkul...
Vad är det för fel, och hur ställer man om frekvensen på PB:n? OSX 10.3.8

  • Oregistrerad
  • 2005-04-19 12:15

system preferences > displays

där kan du välja upplösning och frekvens. antagligen är det så att du försöker köra projektorn på för hög upplösning eller för hög frekvens, så sänk till 800x600 så borde det funka. sen kan du prova att öka det i efterhand.

och ett tips: kryssa i "show displays in menu bar" så har du tillgång till display-settings direkt i menyn, praktiskt om du kopplar in projektorer / externa skärmar då och då.

Det finns visst rättvisa:

Din presentation misslyckades för att du inte förberett dig tillräckligt och TESTAT I FÖRVÄG.

Det säger jag inte för att strö salt i såren, utan för att det är den yttersta orsaken – det går inte att räkna med att det är plug and play överallt.

Men hur du ska lösa det just nu är lite svårare att säga, men kallegoescreative ger bra tips. Du kan också kolla så att projektorn är inställd på "auto" eller liknande och så kör du alternativet "sök bildskärmar" från menyn, det funkar i regel på alla nyare projektorer.

1
Bevaka tråden