Spela filmer på EyeHome

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Efter lite micklande har jag lyckats att i alla fall SE en film via EyeHome, men hur i hela fridens namn väljer man film, en av mina skivor innehåller två filmer men det går inte att stega bland menyerna för att välja film, och inget ljud är det heller. iTunes, iPhoto, web samt webradio via EH funkar dock klockrent...

Senast redigerat 2005-04-06 19:27

När du kör filmen som inte har något ljud, tryck på knappen med skiftnyckeln. Om det står att ljudet är i AC3-format måste du ha en förstärkare med optisk ingång, eller använda rollbackfunktionen för att nedgradera firmware i din Eyehome.

Det senare går på någon sekund och sedan bör det fungera. Tydligen är det en bugg, enligt Elgato, i den gamla versionen som gör att du kan spela AC3-ljud över analog anslutning. Man undrar ju hur de resonerar där, eftersom det uppenbarligen är möjligt och alla har ju inte hembioanläggning.

Citat:

Many DVD VOB files contain Dolby Digital™ AC-3 sound. EyeHome does not decode this sound format to the analog sound outputs. However, EyeHome passes AC-3 through the S/PDISF optical interface.

Fick svar från Elgato på frågan varför det inte går att spela AC3-ljud analogt.

Citat:

I am sorry, we had to remove this feature on request of Dolby Labratories.
The best way to use the Dolby Digital signal now is, to connect a decoder to the optical output on the EyeHome box.

Det ordnade sig med det frånvarande ljudet. Att använda Mpeg streamclip och köra "convert to mpeg with mp2 audio" fick fram ljudet. Streamclip slår ihop vob-filerna (brukar vara 3-4 stycken per film) till en fil av typ mpeg.

Senast redigerat 2005-04-09 23:53
1
Bevaka tråden