Har någon provat Sudden Motion Sensorn?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Detta är kanske en dum fråga, men är det någon som har provat att släppa sin PowerBook ner på sin säng eller något annat mjuk för att se ifall SMS verkligen fungerar som det är tänkt?

Rent teoretiskt skulle Apple kunna lura oss eftersom det troligtvis inte är så många som provar den funktionen :D.

  • Medlem
  • Kalmar
  • 2005-04-05 23:06

Kul idé om "empiriskt test" - och lite sund misstänksamhet är ju aldrig fel...!

Har själv den (numera) gamla Alu-modellen av G4 (1,25 gHz) och konstaterade med stor tillfredsställelse att den - utan SMS - klarade ett (oavsiktligt...!) fall på en halvmeter ner i ett trägolv. Chassit blev lite bockat i ena hörnet, med detta lyckades jag likt en bilplåtslagare räta ut så det blev i det närmaste helt perfekt med en liten trälist och en gummihammare. Detta var nästan ett år sedan och jag aldrig märkt av några fel på datorn. Kvalitet!

Folk har använt SMS till att styra spel och grejer, så funktionen finns i alla fall. Men det säger ju ingenting om hur den klarar ett riktigt fall.

Att den har används i spel bevisar dess existens, men är sensorn tillräckligt kompentent för att registrera att datorn faktiskt faller, att datan därför kan skadas, dra slutsatsen att den ska sluta snurra på disken och om datorn till sist står stilla sätta igång disken igen?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2005-04-06 19:34

Att den är tillräckligt känslig behöver du inte oroa dig för, folk har alltså använt den för att styra spel i realtid genom att luta datorn åt olika håll. Se här för mer info:

http://www.kernelthread.com/software/ams2hid/

Och här finns ett filmklipp där en spelar Neverball med hjälp av SMSen:

http://www.kernelthread.com/software/ams2hid/movies/AMS2HID_neverball.html

Så nog borde den klara att känna ett fritt fall lika bra som att känna att man lutar datorn lite åt ena sidan.

1
Bevaka tråden