Jag behöver hjälp och tips, angående mod_mono

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2005-04-04 02:50

Hej är det någon här som fått mod_mono att fungera? Jag hade tänkt testa lite ASP.Net på min mac men får inte mod_mono att fungera så bra i Apache, samma sak om jag kör xsp istället.

simula:~ ekelund$ /usr/bin/xsp2 --root /usr/share/doc/xsp/test/
xsp2
Listening on port: 8080
Listening on address: 0.0.0.0
Root directory: /usr/share/doc/xsp/test
Hit Return to stop the server.
System.InvalidOperationException: Process has not been started.
in <0x00084> System.Diagnostics.Process:get_ExitCode ()
in <0x0006c> (wrapper remoting-invoke-with-check) System.Diagnostics.Process:get_ExitCode ()
in <0x002a0> Mono.CSharp.CSharpCodeCompiler:CompileAssemblyFromFileBatch (System.CodeDom.Compiler.CompilerParameters,string[])
in (unmanaged) (wrapper xdomain-dispatch) Mono.ASPNET.XSPApplicationHost:ProcessRequest (object,byte[]&,byte[]&,int,long,int,long,int,string,string,string,string,byte[],string)
in <0x00108> (wrapper xdomain-dispatch) Mono.ASPNET.XSPApplicationHost:ProcessRequest (object,byte[]&,byte[]&,int,long,int,long,int,string,string,string,string,byte[],string)
in <0x00294> (wrapper xdomain-invoke) Mono.ASPNET.XSPApplicationHost:ProcessRequest (int,long,int,long,int,string,string,string,string,byte[],string)
in <0x0013c> (wrapper remoting-invoke-with-check) Mono.ASPNET.XSPApplicationHost:ProcessRequest (int,long,int,long,int,string,string,string,string,byte[],string)
in <0x0059c> Mono.ASPNET.XSPWorker:Run (object)

Detta får man med xsp, OBS! att det är test programmen för asp.net som jag kör det på. Hmm sidan säger
Server error
Your client sent a request that was not understood by this server.
med titel 500 Server Error

Någon med någon idé?

Hmm när jag ändå är igång, någon som fått Gtk# att fungera? Jag får inte det iheller att fungera, jag kan iaf vara glad att vanliga mono fungerar

Tack för eventuella svar på förhand

Senast redigerat 2005-04-04 03:04

http://www.99mac.se/forum/announcement.php?f=3

Jag uppskattar om du skriver om din rubrik till något som matchar våra riktlinjer för rubriker.

  • Oregistrerad
  • 2005-04-04 11:46
Ursprungligen av Mats Björnström:

http://www.99mac.se/forum/announcement.php?f=3

Jag uppskattar om du skriver om din rubrik till något som matchar våra riktlinjer för rubriker.

Visste redan att jag skulle få denna kommentar och jag skrev om det precis efter jag postat, men det jag inte fattar är att rubriken inte ändrades. Så säg mig om det finns fler än ett sätt att skriva rubrik, för jag försökte undvika denna kommentar men gick inte när skadan redan var skedd.

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2005-11-26 11:04

Jag har i veckan fått igång mod_mono på apache 1.3. Säg till om du fortfarande vill ha hjälp.

Dags att väcka tråden till liv igen!

Är det fortfarande nån på forumet som har koll på hur man installerar mod_mono på MacOS 10.4? Skulle behöva utveckla hemsidor i ASP.NET och vill gärna slippa testa sidorna i Parallels.

Jag har laddat ner och installerad Mono v. 1.2.6_5 från http://www.mono-project.com/Downloads. Den har då lagt sig i /Library/Frameworks/Mono.framework.

För att installera mod_mono gick jag till darwinports.com. Jag laddade ner och installerade darwinports 1.5. Sedan följde jag instruktionerna på http://mod_mono.darwinports.com/ för att installera mod_mono.

Det stod att man skulle gå till mappen

cd /opt/local/bin/portslocation/dports/mod_mono

men jag blev tvungen att skapa mapparna fr.o.m. portslocation och framåt eftersom de inte existerade. Därefter skrev jag enligt instruktionerna

sudo port install mod_mono

Efter detta borde mod_mono börjat installeras, men istället började alla möjliga slags andra verktyg installeras, se lista nedan. Till sist installerades mod_mono. Har de allihop något med mod_mono att göra?

apr
db44
expat
libiconv
ncursesw
ncurses
gettext
gawk
readline
sqlite3
apr-util
zlib
openssl
pcre
apache2
m4
bison
pkgconfig
glib2
icu
freetype
fontconfig
jpeg
libexif
libpng
libungif
render
tiff
xrender
libgdiplus
mono
xsp
mod_mono

I slutet av installationen skrevs följande instruktioner ut:

---------------------------------------------
To finish the configuration of this Apache module, you must add
the following (modulo site variations) to your httpd.conf file:

AddType application/x-asp-net .aspx .ashx .asmx .ascx .asax .config .ascx
LoadModule mono_module libexec/httpd/mod_mono.so
MonoUnixSocket /tmp/mod_mono_server
Alias /mono "/usr/share/doc/xsp/test"

Then do the following:

cd /opt/local/share/doc/xsp/test
mono /opt/local/bin/mod-mono-server.exe --root . --applications /mono:.

Finally, restart apache (if running) and point a browser at:
http://127.0.0.1/mono/index.aspx to test ASP page-serving ability
-----------------------------------------------

Jag testade att följa instruktionerna och lade in följande tre kodsnuttar i min httpd.conf-fil:

LoadModule mono_module libexec/httpd/mod_mono.so 

(men mod_mono.so verkar inte ligga bland de andra .so-filerna i /usr/libexec/httpd/, har ingen aning om var den lagt sig)

LoadModule mono_module.c  

(detta stod inte i instruktionerna, men eftersom detta gjordes för alla andra .so-filer, tänkte jag att man borde göra på samma sätt för mod_mono)

<IfModule mod_mono.c>
	AddType application/x-asp-net .aspx .ashx .asmx .ascx .asax .config .ascx
	MonoUnixSocket /tmp/mod_mono_server
	Alias /mono "/usr/share/doc/xsp/test"
</IfModule>

(jag lade in de tre raderna i instruktionen en IfModule-sats eftersom koden för alla andra modulerna verkar göra så)

Sedan försökte jag gå till
cd /opt/local/share/doc/xsp/test
men det finns ingen xsp-mapp.

Vad ska jag göra för att få det hela att fungera?

1
Bevaka tråden