Kolla använt minne med terminalen

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Finns nåt lämpligt kommando för att ta reda på hur mycket minne man har använt/har kvar med hjälp av terminalen, lämpligen med växlar som "renodlar" utmatningen?

Lämpligen med top, kolla på raden som börjar med "PhysMem:". Men frågan är väl snarast varför du behöver den informationen, eftersom den är ganska ovidkommande.

Har "bara" 512Mb i min mini, och vill se om minnet håller på att sina när det börjar hacka...

Det är snarast ett friskhetstecken att nästan allt fysiskt minne används, det som spelar någon roll är hur mycket systemet swappar (arbetar mot det långsamma virtuella minnet). Kolla på raden nedanför, den som börjar med "VM:" alltså, siffrorna inom parentes för pageins och pageouts talar om hur mycket systemet swappar. Om de ständigt ligger över noll swappar systemet för mycket, och då kan det vara värt att fundera på en minnesuppgradering.

Just minneshanteringen har varit uppe många gånger, både här och i OS X-forumet, så med sökfunktionen kan du hitta ännu mer info.

We:

PhysMem: 69.0M wired, 182M active, 353M inactive, 605M used, 34.7M free
VM: 3.61G + 84.2M 39113(0) pageins, 329(0) pageouts

jo, lägst ner i terminalen i top så finns det en aktivitet som heter kernel_task som drar ca 700MB VM, är deta normalt?
Man ser den endast med stort terminal fönster.

Finfint, man ser ju minnet i delen högst upp med mem. Tackar

Sök på macupdate eller versiontracker efter MenuMeters, då får du det och om du vill även processoraktivitet, nätverk, hårddisk i menyraden

1
Bevaka tråden