Firewall och den interna ip-adressen

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag var inne och kollade på Whats my IP Address och upptäckte till m in förvåning att min interna ip-adress var synlig. Detta trots att jag både har en Netgear 814 med NAT, MacOSX inbyggda firewall och Brickhouse.

Hur döljer jag min interna ip-adress enklast och kostnadsfritt?

Ja, dessvärre känner jag bara till ett kostnadsfritt alternativ för att skydda sina IP-adress nämligen proxy. Det är lite krångligt och jobbigt då adresserna endast funkar en begräsnad tid samt att måste ange proxies för varje anslutningstyp (http, FTP osv) men funkar som skydd. Se dock upp med att det finns ett antal olika proxytyper med varierande anonymitetsskydd.

Då jag delar din vilja att vara mer anonym på nätet (inte berättar man adress/tfn nummer varje gång man går in i en affär/restaurang eller åker hem till någon så varför göra det på nätet?) har jag också letat efter ett enkelt och gratis sätt att skydda sig men inte hittat något.

Kan tillägga att på min windowsmaskin hade tio-femton prgram för att skydda mig på nätet medans min paranoia botas med två-tre på mac. Det är nog overload men mina bristande OS X-kunskaper spökar än så länge( är switcher sen tre veckor tillbaka).

Win98SE skyddar bättre än MacOS 10.3.8??

Testade att gå till websidan som jag nämnde i mitt första inläggt, med en PC som endast är begävad med en Win98SE och hör och häpna, där syntes ingen intern ip-adress alls! Trots att jag inte har installerat en massa brandväggar och annat hokuspokus. Endast Netgear MR814 v.2 mellan datorn och internet.

  • Medlem
  • 2005-03-31 22:30

Om man är lite sådär lagom klädsamt paranoid så är http://members.lycos.co.uk/hardapple/ finfin läsning.
Vill man dölja sin ip rekomenderas ToR http://tor.eff.org/ och privoxy.

1
Bevaka tråden