Problem med extern HD

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Köpte en Smartdisk CrossFire 160 Gb hd för att använda med min iMac G4 1 Ghz 17 tum. Problemet är datorn när jag pluggar in hd:n via firewire inte hittar hårddisken. Ingen ikon kommer upp på skrivbordet. När jag väljer systeminfo vet den däremot om att en enhet vid namn Crossfire är ansluten till en firewire-port.
Tänkte det var nåt fel med disken, men den funkar utmärkt när jag insluter den till en iBook. Gjorde också en formatering (och partitionering) med skivverktyg via iBooken.
Det hjälpte inte. När jag ansluter disken till min iMac talar den efter en lång stund om att enheten innehåller information som OS X inte kan läsa eller nåt i den stilen. Sen frågar den om jag vill ignorera och fortsätta använda enheten eller formatera. När jag väljer formatera startas skivverktyg. Jag kan däremot inte välja reparera. I det läget valde jag formatera. Sen stod datorn och tuggade sådär tio minuter för att sedan säga att formateringen misslyckades för att enheten inte kunde hittas.
Vad ska jag göra? Nån som har några tips?

Låter konstigt. Konstigt att den fungerar på den andra datorn.
Har du kollat om det finns drivisar att hämta. För ett år sen eller så var det likadant med LaCie, men en ny drivis löste problemet.
Jag var inne på Smartdisks hemsida, några drivisar behövs inte för OS X står det, men det finns en FAQ och möjlighet att mejla supporten. Kolla där så får du se.

Länk

Kan vara nåt

Tack för tipset. Det verkar som det finns nåt problem med drivrutinernas kompatibilitet med Mac OS 10.3.6 och senare. Finns nya att ladda hem. Nu gäller det bara att hitta en dator med OS 10.3.5 eller tidigare att göra det från. Sen får man hoppas att det funkar.

Vill bara meddela att problemet är löst. Med nya drivrutiner kommer Smartdisken upp på skrivbordet på min iMac hur fint som helst.

1
Bevaka tråden