Tips på BLOG-system med PHP utan databas

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2005-02-26 23:38

Hej,

Har kikat runt de senaste dagarna efter en blog-programvara som bygger på PHP men som inte behöver en databas. Har hittat några exempel som simple php blog m.m. men har inte hittat någn som både verkar utvecklas aktivt men som ändå är tillräckligt stabilt för att användas för ett litet företag.

Någon som har något tips?

/Gulan

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2005-02-26 23:58

Jag tror inte det finns någon blog utan en databas. I vart fall ingen som det kan vara nåt med. En enkel är t.ex. http://wordpress.org/ men den behöver ju alltså MySQL.

EDIT:

Är det säkert att det är just en blog ni behöver då? Vad ska ni ha den till, hur många ska kunna publicera texter, osv? Kan det räcka med att t.ex. ändra om i en enkel gästbok (som du naturligtvis döper om till nåt annat)? I så fall är jag ganska säker på att det finns lösningar som inte behöver databas, men som å andra sidan kanske inte är php utan html. kan de va nåt?

  • Oregistrerad
  • 2005-02-27 09:20

blogg utan db...eller gästbok...

Till en början kommer det endas vara en eller två vid pennan...detta är dock inte det viktigaste. Anledningen till att jag är på jakt efter någon form av smidigt publiceringsverktyg där man kan mata in kortare artiklar (motsvarande max 1/4-dels a4) vartefter blog/gästbok ser till att publicera artikeln på hemsidan utan att man behövt hacka html vilket de är allergiska mot.

Det jag skulle vilja ha ut ur systemet är:
- viktigast är att det är enkelt att uppdatera via någon form av hemsida (de sitter på både mac och pc)
- de 5 senaste artiklarna förpublisering på huvuddelen av hemsidan
- en lista med rubrikerna från de 10-20 senaste inläggen
- möjlighet att finna äldre artiklar

Exempel på bloggar som jag hittat som inte behöver en db utan använder sig av txtsql eller liknade "flat file"-system är pivot (www.pivotlog.net) och simple php blog (http://sourceforge.net/projects/sphpblog/). Jag hoppades dock på att få tips om alternativ eller någon som vill/vågar rekommendera någon av dessa...

/Gulan

  • Oregistrerad
  • 2005-02-27 09:35

Iofs Perl/CGI men jäkligt lättanvänt:
< http://blosxom.com/ >

Annars kan man ju faktiskt använda sig av Blogger i stället, så slipper man trixa med både php och databaser. Allt som behövs är en webbserver som man kan ladda upp saker till via FTP, så fixar Blogger resten. Hur enkelt som helst, gratis är det också.

Det finns en som lägger allt i textfiler, CuteNews - http://cutephp.com/cutenews/

1
Bevaka tråden