Fieldset - hur säkert är det?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2005-02-15 15:14

En sak till hade jag på hjärtat. Jag har börjat använda fieldsets, tycker om funktionen och vad jag har sett så funkar dom bra förrutom just på denna sida där smilisarna hamnar utanför den, men jag antar att det är ett programmeringsfel, me jag orkar inte kolla.

Men jag gjorde ett inloggningsformulär i ett och nu funkade det inte att sumitta formuläret med enterknappen i IE på pc. Min enda förklaring är fieldsettet för jag kan inte se något annat fel i koden. Det funkade dock fint att logga in om man klickade på submitknappen.

Hur kompatibelt är fieldsets?

(Det var en dyster kväll framför polarns pc... Jag hatar dom.)

  • Medlem
  • Gävle
  • 2005-02-15 15:48

Smilisarna hamnar innanför fieldset:et i min webbläsare iaf (Firefox).

Jag är skeptisk till att fieldset:arna var skälet till ditt problem med formuläret. (Du kan ju testa genom att leta rätt på sidor som använder fieldsets och se om de sidorna har samma problem som du hade med din.)

Själv har jag aldrig upplevt några liknande problem med fieldsets.

  • Oregistrerad
  • 2005-02-15 15:56

En rolig lösning är att jag hade druckit en öl innan och att jag stavade mitt namn/lösen fel sådär en 4 gånger i rad och av slump skrev rätt när jag tryckte på knappen.

Jag kör safari.

Men ingen skriker och rycker sitt hår om jag kör vidare med dom alltså?

Jag har aldrig stött på problem med fieldset, så det bör vara någon annat som krånglar. Att smileysarna ligger utanför filedsetet under inmatningsfälten här kan jag intyga (i Safari). Det beror knappast heller på något generellt problem med fieldset, utan snarare på att forumet är helt tok-kodat. En tabell inne i fieldsetet, med en cell för varje smiley? Hoppsan, vad 90-tal det blev Dessutom är fieldset till för att gruppera formulärkontroller, så det är tveksamt om det är rätt att använda det som det görs här.

Senast redigerat 2005-02-15 23:28
  • Oregistrerad
  • 2005-02-16 08:39

Men vänta lite... Hur skulle du skriva det? Problemet är ju att fieldsettet har en tendens att svälla upp och bli rätt stora, därför har jag stängt in dom i en tabellcell och antingen bara kört med breaks eller spacers för att placera formulärgrejer, men även hela tabeller á la 90-tal som du säger...

Hur kan man förresten säga så när hälften av användarna kör med browsers från 90-talet?

Styr fieldsetet med padding och lägg alla smileys i en punktlista som du sen fixar till med CSS. Det enklaste blir nog att sätta display:inline på alla li i listan. Sen kan du justera avståndet mellan bilderna med margin på li eller img. Nåt sånt här:

<fieldset>
<legend></legend>
<ul>
<li><img src="" alt="" /></li>
<li><img src="" alt="" /></li>
<li><img src="" alt="" /></li>
...
</ul>
</fieldset>

fieldset {padding:2px;}
fieldset ul {
margin:0;
padding:0;
list-style:none;
}
fieldset li {
display:inline;
margin-left:6px;
}

På ett ungefär alltså. Justera så det passar.

Bara för att många använder gamla webbläsare (IE) behöver man inte skriva HTML som om det fortfarande vore 90-tal .

Sen tycker jag fortfarande att det är fel att använda fieldset till detta.

1
Bevaka tråden