problem med processorhastighetsinställning

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hallå. Tråkigt att ens första inlägg här blir ett rop på hjälp, men jag är så illa tvungen. Ska skriva om nåt trevligare snart.

Grejen är den att Strömspararen inte låter mig sätta ner processorhastigheten. Jag ställer den i popupmenyn på "reducerad", men när jag stänger kontrollpanelen och öppnar den igen så står den ändå kvar på "automatisk". Ställer jag den på automatisk, avslutar och öppnar Strömsparare igen så händer det tom. att den har hamnat på "högsta" istället. Totalt kaos alltså.

Någon som har en tanke? Jag har aldrig tidigare varit med om en så underlig kontrollpanel i någon Findermiljö vad jag kan minnas....

tacksam för svar.

/Fabian

Prova att kasta .plist-filerna för finder och system och sen logga ut-in? Repair permissions?

/Stefan Swales
http://www.framtiden.cc/

Vad är repair permissions? Testade iallafall att ta bort system och finder-.plist men utan effekt. Installera om OSX kanske? Vilket nederlag det vore...

repair permissions finns i utilities under disk verktyg!

Mvh

Jag har samma problem med min nya ibook och jag har stält in dne på längsta prestanda men den klockar inte ner sig

Ok, nu har jag testat repair permissions och startat om. Ingen effekt. Märkligt.

Testa att logga in som en annan användare och se om det blir någon skillnad, om det funkar då. I så fall är det nåt i Preferences i Library-foldern på din användare.

Ok, nu har jag testat att skapa en ny admin (hade bara mig själv innan) och försökt ändra processorhastigheten med den. Det funkar inte heller. Imorgon installerar jag väl om systemet. Snöpligt efter att ha haft datorn i knappt två månader.

Någon som har några andra förslag innan yxan faller?

Om du ska ominstallera: prova att installera med "Archive and install" eller vad det heter, då behålls alla program och dokument.

____________
Stefan Swales
http://www.framtiden.cc/
FRAMTIDEN reklambyrå, Västerås

  • Oregistrerad
  • 2005-02-08 17:29

Jag har alltid haft samma problem, skulle inte installera om...

Jag har för mig att System Preferences-inställningarna inte är sparade i PRAM, annars kan man ju zappa den (boota med cmd+alt+p+r).

Kanske att dessa inställningar sparas i PMU? Se den här artikel för att resetta den: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=14449

/Stefan Swales
http://www.framtiden.cc/

Daphox: vad sa apple om saken (om du har frågat)? Du har inte hittat någon lösning alltså? Nu har jag i alla fall provat allt utom att installera om systemet (tack för hjälpen i alla fall, Stefan).

1
Bevaka tråden