• Medlem
  • Vellinge
  • 2005-02-06 16:14

Ny medlem som sitter och grubblar över ett nytt projekt som jag är i gång med.

Kort och gott - jag är så innerligt trött på alla licensavgifter och stök med Windows så det liknar ingenting! Som gammal datornörd så är det inga problem för mig att ta bort virus, spionprogram osv., men det är ju inget jag vill att ett företag ska sitta och syssla med! Som blivande VD och IT chef för ett engelskt bolag så anser jag att det måste finnas en lösning här som inte inkluderar Microsoft!

Nu kompliceras det hela med att det är två företag som ska sättas igång. En tillverkande enhet ska byggas i Tyskland - men all försäljning (inkluderar bl.a. en webbshop) ska ske ifrån ett engelskt företag för hela den europeiska marknaden. Alltså tillverkning i Tyskland - och försäljning i England.

Alltså behövs två redovisningssystem som ska ha e-commerce möjligheter och det hade varit utmärkt om man kan importera artikelregister och annat direkt från det ena till det andra systemet.

Nu har jag försökt att titta på lösningar som baseras på OS X men hittar ingenting som känns rätt. Jag har tittat på Hansa och deras lösningar, men dom har tyvärr ingen tysk lösning (attans!). Jag har tittat på tyska apples websida, men bara hittat "tyska" lösningar som inte känns sådär himla roliga.

Jag vet om att det finns ett antal ERP system som finns på OS X

http://www.openmfg.com
http://www.effigent.com

Nu är frågan - har jag missat något system? Att skaffa Navision och köra Microsoft är ju tyvärr ett hyfsat alternativ, men det måste ju bara finnas något annat!

Funderingar? Skriv gärna!