Köpa minnen från USA

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har någon beställt minnen från Crucial's amerikanska hemsida. De verkar leverera till Sverige men vad händer om tullen plockar det, åker man på en massa moms och andra tråkigheter?
Jag kollade på deras europeiska sajt men p.g.a. den fina dollarkursen skulle det bli billigare även med frakten från USA.

  • Medlem
  • 2005-01-17 13:41

Om det fastnar i tullen så får du betala tull och moms på hela beloppen inklusive frakt.

Har aldrig handlat något från Crucial men däremot från OWC som har väldans bra priser för allt till Macen. Vad gäller tull och svensk moms så har då aldrig jag iaf drabbats av det fast å andra sidan har det väl gått cirka ett och ett halvt år sedan jag handlade något senast från OWC. Jag tror att det kan vara så att momsen ju redan är betald i ursprungslandet (USA). Det ska finnas en diskussion kring detta någonstans här på 99Mac men för närvarande vet jag inte var. Lycka Till.

Den som söker han finner - fann lite diskussioner:
http://99mac.se/forum/showthread.php?t=57123&page=2&pp=20&highlight=Tull

http://99mac.se/forum/showthread.php?t=49016&highlight=Tull

Läsvärt hos Tullverket: http://www.tullverket.se/se/Privat/handla_via_internet/

Låt mig säga en sak. Detta är en jungel och även om tullverket säger att man ska betala svensk moms på utländska tidningar så har då iaf jag aldrig fått något sådant krav i brevlådan trots att jag prenumenerat på samma Mactidning från USA i snart fyra år. Jag tror mycket av detta beror på om det är Posten som ska sköta distributionen eller inte.

Nu dj*** har jag varit flitig. Jag ringde tullverket och frågade hur det ligger till. Om någon väljer att köpa grejor till datorn från USA så tillkommer 25% moms på hela köpesumman inklusive frakten. Tilläggstull gäller inte här.

Jag ska själv handla från OWC i vår - extern låda till hårddisk samt FW/usb-kort och lite annat smått och gott och då lär jag antagligen sjäv få erfara vilka förändringar som skett sedan jag handlade sist från USA.

Senast redigerat 2005-01-17 14:52
1
Bevaka tråden