Nu finns jag! =)

Tråden skapades och har fått 10 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Oregistrerad
 • 2005-01-10 17:19

Nybliven ägare av en iBook ssamt nyfiken ny medlem på 99mac, jag får väl presentera mig? *skaka tass med allmänheten*

Vad gör så att jag som 20åring flicka med elva år framför diverse pc-apparater hemma lägger pengar på en mac? Mac=En sån som alla säger att man ska hata? Macar som är så dyra?? Du är väl inte dum i huvvet? Anvvänd LINUX då, om det är utseendet du gillar! säger de mig.

Tja, jag börjar på en Kyrkerud folkhögskola (Årjäng, Värmland) där datasalen är fullproppad av diverse olika macar. Första intrycket var "VA??! Man kan ju inte bestämma nått alls SJÄLV i mac?" Jag blev chockad av alla program utan knappar i. HATA MAC! var min attityd.

"Vad är bättre med pc då?" frågade en macbiten lärare. På den frågan kunde jag givetvis inte ge något svar. Macarna hade jag ju vänt ryggen direkt. Surfning höjden och inget mer. Ändock. Jag kunde inte svara på frågan, och vad i hela friden var det för aggressioner mellan pcanvändare och macare? Microsofts monopol förklarar ju lätt varför ingen köper mac. De vet inte vad mac är för något. Läraren gick sedan och köpte en pc laptop.

Min nyfikenhet på mac tog överhand. Att iBooken gick på bara 9000kr (för studenter) när pc-laptop ligger tusenlappar dyrare var sista övertygandet: Jag skulle ju trotsallt ha kvar min gamle käre pc om det skulle bli allt för jävligt. Plus att jag skulle kunna svara på alla elaka pc-kommentarer från macare i framtiden... Jag gick och köpte en mac-laptop.

Tre veckor senare sitter jag här och undrar hur tusan inskränkt man var som inte vågat titta åt mac tidigare, dessutom har min entusiasm smittat av sig på vår tyske granne som har ett dataföretag: Nu blir det macar på dem också!! =D Jag måste erkänna att jag inte switchat helt, jag köpte faktiskt en ny pc samtidigt, som jag dock inte plockat ihop ännu (Litar inte på gamla "fienden" hursomhelst heller!). Vi får väl se i framtiden, det är inte bara utseendet som är bättre på mac, men jag lär nog köra dubbelt tills vidare så får vi se...

MVH
//Maria

(Maria <punkt> Bohlin <snabela> liberal <punkt> se)

PS Läraren komm tre dagar efter pc-inköpen och undrar va fan allt kvaddat för. (Han hade ingen koll på virus och elaka dialer-program). Trots ständig support från skolans pc-fantaster springer han bitter omkring med en avundsjuk blick på min nya iBook... "Vill du byta?" SÄLLAN!!! Stackars honom, känner mig nästan elak... DS.

Senast redigerat 2005-01-12 22:53
 • Medlem
 • International user
 • 2005-01-10 17:24

Välkommen

Det har börjat bra för dig och det kommer bara att bli bättre.

/ E

Välkommen!

Ett tips är att inte skriva ut sin email-adress i klartext på hemsidor. De där dumma spammarna har små elaka program (mail-robotar) som dammsuger runt hemsidor efter email-adresser och står adresserna i klartext så lär du få en massa fina erbjudanden om Viagra och en massa annat skräp i din mail!
När jag skriver ut min adress i klartext på det stora nätet så brukar jag göra såhär: info <snabela> easedrop <punkt> com

Då "fattar" inte mail-robotarna att det är en adress och jag slipper således hamna i någon spammares register.

Ursprungligen av Maria.Bohlin:

Nybliven ägare av en iBook ssamt nyfiken ny medlem på 99mac, jag får väl presentera mig? *skaka tass med allmänheten*

Trevlig läsning och välskrivet - välkommen! Läsningen ledde till hur jag idag satt säkert 2 timmar med en inbiten PC-användare på jobbet som i tysthet hade börjat snegla på iMac 20", jag satt hela tiden och undrade när han skulle hitta något negativt men se inte ett ont ord men ett stort sug över att få veta mer kan man nog sammanfatta det som. Han fick leka med min Powerbook för att prova OSX och var klart vetgirig, sådant gillar jag. Kanske finns det fler av oss som noterat en trend i att switcha från PC, eller ?

Jag fattade inte varför läraren gick och köpte en PeCe ! ?????

Hans

Ps
Välkommen till våran värd

 • Oregistrerad
 • 2005-01-10 18:23

Bra val. Alltid kul att höra från sådana som dig som upptäckt mac och som kan komma med friska och objektiva intryck (vilket kan vara svårt att få tag på, från ena och andra hållet). Samtidigt ska du veta att allt inte är guld vad gäller mac. Precis som hos många nya produkter finns det brister. Men i det stora hela är kvalitén hög och Mac OS fungarar så otroligt smidigt och klanderfritt och...ja du märker själv. Det är en fröjd att slå på datorn varje dag. Hoppas din iBook kommer vara med dig länge.

 • Oregistrerad
 • 2005-01-12 22:51
Ursprungligen av hanshager:

Jag fattade inte varför läraren gick och köpte en PeCe ! ?????

Hans

Ps
Välkommen till våran värd

Tja, han gick väl på min gamla PC propaganda?? Vi två hadde en klofajt innan... =/ *oops*

Välkommen till "sekten". Så ska det låta. Vågar man inte så vinner man inget.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2005-01-12 23:49

Välkommen!

Känner några från Årjäng som flyttat till Tokholm. Har varit där hela tre gånger! Några kör mac, några det andra...

 • Oregistrerad
 • 2005-01-13 07:19

Välkommen till ett träsk av ofrånkomligt beroende

 • Oregistrerad
 • 2005-01-13 07:30

welcome to the light side of the force.

Nu har du bara en iPod mini / shuffle, och en Mac mini kvar. Sen har du all lycka man kan köpa för pengar.

1
Bevaka tråden