Virtuella servrar i apache 2.0.40 med RedHat9

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Undrar vad som behövs för att kunna köra 2 st webservrar hemma, en för www.shattapp.com samt en för lillen.servebeer.com, både går till samma ipnummer.
Har ställt in 2 virtuella servrar i apachen, som lyssnar på olika interna ipnummer. Har också försökt ställa in dns-servern med 2 olika masterservrar (shattapp.com samt servebeer.com) och lagt in adresserna till www.shattapp.com och lillen.servebeer.com. Testade också med att öppna 2 nat'ar till port 80 i brandväggen. Det funkar internt, men inte externt...
Vad göra mer? Någon som orkar?

Jihaaa!!! Nu funkar det... MUMS!!!

http://www.shattapp.com
http://lillen.servebeer.com

Nörden i mig skriker av glädje.

  • Medlem
  • Solna
  • 2005-01-25 00:04

Du får gärna dela med dig av hur du gjorde, så kan andra nördar också skrika av glädje.

Jag läste till slut manualen (jag vet, jag SKÄMS!!! Men jag gav till slut upp)... På http://httpd.apache.org/docs-2.0/vhosts/ finns det en massa go information. Klipp och klistra gällde nästan. Under http://httpd.apache.org/docs-2.0/vhosts/name-based.html så står informationen som jag främst var efter.

Speciellt:

NameVirtualHost *:80

<VirtualHost *:80>

ServerName www.domain.tld
ServerAlias domain.tld *.domain.tld
DocumentRoot /www/domain

</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>

ServerName www.otherdomain.tld
DocumentRoot /www/otherdomain

</VirtualHost>

Fast jag har tagit bort port 80 i ovan konfiguration, då huvudservern ändå redan lyssnar på denna port.

Mitt fel var att jag försökte göra det lätt för mig och använda Webmin (senaste versionen för Linux) som inte la upp informationen i httpd.conf rätt. Eller ja, det blev nästan rätt. Försökte med att få den virtuella webservern att lyssna på en speciell ipadress som sattes i dns'en, men sk*t i det. Sätt * (precis som ovan) som "lyssnaradress" och det skall funka. Detta klistrade jag in i Section 3 under httpd.conf-en (i RedHats apache-configfil så är det ett gäng olika sektioner så att man får en lättare överblick över informationen) där det stod något om Virtual Hosts.
Nu har jag ingen index.html i min root-katalog (/var/www/html) utan dessa ligger i respektive virtuell-server-dokumentroot. Vet inte om detta spelar någon roll, skall testa vid tillfälle. Och eftersom lillen.servebeer.com ligger först för mig i httpd.conf så är det den sida som kommer upp om man surfar på ip-numret.
Port 53 är öppen på min brandvägg för dns'en men jag får för mig att detta inte spelar någon roll. Skall ta och stänga denna väg och se i morgon vad som hänt. Kan komma åt brandväggen om det skulle visa sig att det behövs...

1
Bevaka tråden