Bandet GALT gjorde debut år 2000 med demon "Mr Flock". I en sunkig källarlokal i Ekeby i Uppsala och med halvdassig inspelningsutrustning blev resultatet därefter. Men ljudkvalitén till trots så blev demon omåttligt populär och Mr Flock var en stor framgång för bandet.

Av olika skäl lades bandet på is och inte mycket har hörts från GALT de senaste åren. Nu har dock två av medlemmarna tagit tag i gammalt oinspelat och nyskrivet material och väntas gå in i studion efter Jul med planerat skivsläpp under våren. Bandet har även fått en hemsida där man kan följa projektet, hitta information evenemang, ladda hem previews av projektversioner, skarpa versioner (vart det lider) och musikvideos.

Varför är detta intressant för 99mac? Vet inte, men allt vad bandet och producenten skapat är gjort med musikaliskt handlag och Macar samt hela Apple Pro och/eller konsumentsvit av program. Alltifrån den första musikvideon som lappades ihop i iMovie 1 till stora produktioner i Mac och LogicPro/ProTools-baserade inspelningsstudios.

Ta en titt på:

http://www.galt.nu

/Jont Olof
Sångare i GALT