Nätverksproblem

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har på senaste veckorna haft återkommande problem som yttrar sig i att nätverksprestandan i min dator blir byte/s inte Mbyte el kbyte/s.

Lösningen har varit att starta om.
Därefter har det fungerat bra.

Det har inte hjälpt att byta nätverkstjänster i prefs, ej heller att logga ut, dra ur nätverkskabeln etc etc..

Någon process som skulle ha hängt sig har jag inte heller lokaliserat. Inga konstiga CPU peakar el märkliga CPU times.

Någon annan som sprungit på samma problem - skulle kunna vara snarlikt denna tråd http://99mac.com/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=5;t=002298

  • Oregistrerad
  • 2002-10-31 14:54

Hur ser miljön ut? Servrar, switschar mm? bara en maskin eller flera?

Vad för mjukvara kör du? iCQ, iChat mfl?

Det är både hemma och på jobbet problemet har uppstått.. hemma = Chello..
Jobb = 10/100Mbit Switchat Cicsco nät (som fö är rätt cp) men jag tror inte det har med nätet i sig o göra utan något mupp lokalt på datorn som låser sig el nått..

Problemet uppkommer inte direkt utan när man kört datorn i vila några ggr o kopplat in o ur nätverket några gånger.

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2002-10-31 20:21

Använd uteslutningsmetoden !
Som Sherlock Holmes !
Börja med hemma mot Chello.
Koppla din datorn DIREKT mot Chello och testa.
Inget andra som router, hub eller annat.
Prova också annan ethernetkabeln.
Uppkommer det fortfarande problem så är det din datorn/OSX som är problemet.
Pröva fram olika sätt.

Jag antar att det är problem med datorn, men frågan är vad.

Inga märkliga PIDs som tar kraft/cpu tid. Felet kommer bara som beskrivet ovan.
Det är inga andra fel - nätverksprestandan min dator till en annan är grym.
Över nätverket på jobbet är den sådär pga sunk konfiggat nät här..

Men eftersom felet uppstått både på jobbet och hemma så är ju felet relaterat till datorn / systemet.

1
Bevaka tråden