• Medlem
  • 2004-11-26 10:31

Pressemddelande från Dreamnhack. Bildlänkar finns längst ner.

Johan från Dalsland besegrade världsmästaren

Johan ”Sakh” Hessedahl från Ed i Dalsland lyckades natten till idag besegra världens bästa spelare, Johnathan ”Fatal1ty” Wendel, på årets DreamHack. Detta har endast skett vid två tillfällen tidigare och ses nästintill som en omöjlighet inom spelvärlden. Johan ingår i det svenska laget EYEBALLERS som tidigare i år vann CPL i Counter-strike, datorvärldens motsvarighet till VM. Nu skall de båda mötas i en returmatch på lördag på den stora scenen på DreamHack.

Har jämförts med Tiger Woods
Johnathan Wendel har kallats E-sportens Tiger Woods och beskrivs redan nu som en av de bästa datorspelarna genom tiderna. Johnathans besök på DreamHack är en del i hans världsturné där han besöker olika länder för att möta lokala spelare. Att Johan lyckades slå honom togs emot med stor förvåning i det amerikanska lägret och ingen kunde riktigt förstå vad som hade hänt.

Svensk proffsspelare
Johan är 19 år men har redan hunnit spela professionellt i två år, han hade dock inte räknat med att kunna slå Johnathan utan ställde mest upp på utmaningen för att testa hur bra amerikanen verkligen är. Förutom äran att ha besegrat världsmästaren får Johan även en dator värld över 20 000 kr.

-Det känns helt overkligt, det skall verkligen bli häftigt att möta honom igen. Johan ”Sakh” Hessedahl 19 år.

Returmatch
Omedelbart kom det krav på returmatch som nu kommer att genomföras på lördag. Returmötet kommer att ske på den stora scenen under lördagen. Spänningen stiger nu bland besökarna om hur det skall gå när de båda skall mötas igen.

Fatal1ty Shootout
Turneringen som genomförs heter Fatal1ty Shootout och spelet kallas Painkiller. Matcherna utspelas under fem minuter och det gäller att besegra motståndaren genom att använda teknik, snabbhet och list.
Johan lyckades slå Johnathan med siffrorna 4-1.

Andra förlusten
Johnatahn har spelat över 4 000 matcher under sin turné och har endast blivit besegrad vid två tidigare tillfällen. En av de som besegrat Johnathan har idag en egen turné i Asien, så detta kan bli mycket positivt för Johans karriär

-Helt otroligt att en svensk spelare har besegrat Johnathan, vi trodde inte att det var möjligt. Detta visar hur duktiga de svenska spelarna verkligen är. Martin Öjes, en av DreamHack grundare och ansvarig arrangör.

Christian Sellergren, Lagledare för EYEBALLERS 0703-955471

Martin Öjes, DreamHack 070-605 78 96
Kenny Eklund, DreamHack 070-272 90 93

<http://www.dreamhack.se>www.dreamhack.se

Denna information skickades av Waymaker <http://www.waymaker.se>http://www.waymaker.se

Följande filer finns att ladda ned:

<http://wpy.waymaker.net/client/waymaker1/WOLR...>
Johan besegrade världsmästaren <http://wpy.waymaker.net/client/waymaker1/Imag...>
dreamhack 267.jpg <http://wpy.waymaker.net/client/waymaker1/Imag...>
dreamhack 273.jpg <http://wpy.waymaker.net/client/waymaker1/Imag...>
dreamhack 271.jpg <http://wpy.waymaker.net/client/waymaker1/Imag...>
dreamhack 256.jpg