• Medlem
  • Sollentuna
  • 2004-11-21 11:18

Har nyligen fått en iMac G5 med ett AirPort-kort instoppat tillsammans med en AirPort Express-mackapär. Kopplade in allting och sånär som på lite segt internet var det frid och fröjd.

Sen kom måndagen. Helt plötsligt tappade Imacen kontakten med AE:n och vägrar koppla till. Ibland, helt sporadiskt utan större logisk följd i tillvägagångsättet kan jag hitta nätverket igen, men bara för en kort stund och det är långsammare än mitt allra första 9,6 modem. Men det går och det är väldigt märkligt.

Ännu märkligare är att ALLA andra kan koppla till det trådlösa nätverket. Min gamla TiPB går som en skållad räv, min kompis PB12 likaså. Säkert femtielva olika PC-laptops till diverse vänner har också utan problem lyckats koppla upp sig, så AE:n är det inga större fel på.

Än mer märkligt blir det när jag kopplar in en Netgear av ny modell (kan ej namnet), för den har min iMac inga somhelst problem att koppla upp sig till. Så mitt AirPort Extreme-kort i datorn verkar ju heller inte vara galet. Mjukvaruproblem tänkte jag kanske inte helt ologiskt då, men efter att ha både installerat om uppdateringar och sen tillbaka till noll igen via en formattering av hårddisken lyckas jag inte lösa problemet. Det enda jag kan se vara orsaken var uppdateringen av AE 4.0 som släpptes förra veckan, men iom att den verkar göra susen för alla andra är jag ändå tveksam.

För att krydda det hela verkar min fars nya PB15 lida av samma problem, men eftersom vi bor så långt ifrån varandra har jag inte kunnat felsöka hans i samma utsräckning.

Slutfråga: Varför vill min iMac inte leka med sin nya vän AirPort Exressen? Är detta något som någon känner igen? Själv har jag utnämnt AirPort extreme-kortet till huvudmisstänkt, men just nu känns det som att det kan vara precis vadsomhelst. Hjälp mottages tacksamt.