VPN-lösning

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vi letar efter en bra VPN-lösning. Behoven är att två nätverk skall kopplas ihop och datorerna däri inte skall behöva konfigureras med specialprogramvara. Direkt när man jackar in sig på det ena nätverket skall det alltså "kännas" som om man också är på det andra.

Det skall också gå att koppla in sig på ett av nätverken genom programvaruklient. Detta när man befinner sig hos kunder och liknande.

Uppfylls dessa behov med denna? Har någon här erfarenhet av den? Finns det någon bättre lösning?
http://www.intertex.se/products/detail.asp?iProductID=52

Vi kör nu Intertex Surfinbird fast utan inbyggd VPN-server och är mycket nöjda med hur den fungerat, förutom att vi nu då är i behov av VPN.

  • Oregistrerad
  • 2004-11-06 21:40

VPN Tracker Pro. Kräver en datorn varje ända.
Alternativt en Sonicwall TZ170 på varje site.

Hur stora nätverk har ni och hur mycket trafik kommer ske mellan dom? Vad har ni för "linor" på respektive ställe? Har ni fasta IP på båda ställena?

Ursprungligen av Björnström:

Hur stora nätverk har ni och hur mycket trafik kommer ske mellan dom? Vad har ni för "linor" på respektive ställe? Har ni fasta IP på båda ställena?

Väldigt låg traffik mellan nätverken. Största anledningen är att komma åt affärssystemet, som är ssh-baserat. Man skulle kunna köra med ssh rakt in, men det finns andra saker som skulle vara bra att komma åt också (skrivare, fildelning osv.). ADSL 1 megabit/sekund på båda platserna. Inga fasta ipadresser, men de byter i princip aldrig. Vi kan köra med dynamisk dns för att inte behöva bry oss om ipadresserna.

Tack för alla svar! Jag skall kolla upp dem.

Cipe.

Ok - jag har för mig att IPSEC föredrar fasta IP men det går nog att skapa en tunnel mot ett hostname också.

Behöver du mer funktionalitet såsom en bra brandvägg?

Japp, eftersom den nuvarande kombiprodukten (med brandvägg) antagligen bryggas och går som enbart adslmodem behövs brandväggsfunktionalitet på något vis i den nya lösningen. NAT är ett måste. Kan den motverka DOS-attacker och annat tjosan är det bara possitivt!

Rotade lite och fann denna – har ni någon erfarenhet av den?

http://www.symantec.se/region/se/product/sgs_index.html

1
Bevaka tråden