iMac G5: Do-it-yourself

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Wired har en artikel som beskriver nya iMac G5 och dess enkla uppbyggnad. Tydligen har Apple haft avsikten att användaren själv ska kunna göra garantiservice på maskinen vid behov.

Nya iMac har en så förenklad uppbyggnad att användare själva ska kunna utföra garantiservice när exempelvis hårddiskar, bildskärm, nätaggregat osv gått sönder.

Apple skickar ut en ny komponent och sedan är det bara att börja skruva - garantin påverkas inte av att du plockar isär din iMac G5 på köksbordet (enligt artikeln).

Läs mer

Kommentera: Vill du utföra garantiservice på din egen dator?

Gärna!

Att skicka iväg sin dator, som ofta är väldigt viktig för ägaren, är förkastligt. Om man får nya delar och kan skruva själv, går det mycket fortare.

Ett självklart steg av Apple, som antagligen tittat på kostnaderna för att skicka en dator med UPS till Holland och tillbaks.

Det skulle vara bra om de kunde göra det enklare att byta back up-batteriet också på de bärbara modellerna. Det är ju löjligt att man måste skicka iväg/lämna in datorn för en sån skitsak.

Ursprungligen av Björnström:

Kommentera: Vill du utföra garantiservice på din egen dator?

Ja. Det är redan sen innan ren teknikglädje att skruva i mac'ar, åtminstånde de jag har haft chansen att plocka i. Snyggt och snällt.
Gissar att iMac G5 är ett snäpp roligare ändå.
Finns sen instruktionerna på tillräckligt många språk så blir det säkert få problem.

Kortare datorfrånvaro vid reperation, borde ju motivera en lite större egen tidsinsatts.

Hoppas alla ser fördelen, och vill betala för den. Det borde ju kräva lite mer planering för komponentplaceringen mm, om Apple har anpassat innanmätet för att inspirera amerikaner till DIY

  • Oregistrerad
  • 2004-11-04 09:04

Vi som servar Mac:ar inser också att Apple vill spara pengar genom att låta slutkunden plocka själv.
Fördelen för oss är att vi slipper garantiservice som i princip är en förlustaffär och att vi faktiskt kan ta betalt mot kund för garantiservice, när densamme inte VILL skruva själv.

1
Bevaka tråden