en ihopfällbar mus!

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Små smidiga möss att transporteras runt och användas med bärbara datorer har vi sett förut. väldigt ofta är dom lagom små för transorten men för små för ett vettigt handhavande.

Logitech har i V500 utvecklat något som har goda förutsättningar bli de bärbara mössens rolls-royce.

Den är nälmligen mycket kompakt under transport men närmast fullstor när den används. Den är helt enkelt ihopfällbar! Den är ett litet underverk av tättpackad teknik i ett lyxfodral av aluminium.

I transportläge mäter den 9.5*5,7*2,9 cm och väger 65gram. När den 'öppnas' för användning reser sig musens chassi 7 grader eller 6,3 mm (snacka om Citroen-mus) och låser sig i ett ergonomiskt läge.

Trots det kompakta formatet rymmer musen ett utrymme för förvaring av sändaren under transport. inte så dumt tänkt för tankspridda användare som undertecknad. Sändaren är en av marknadens minsta och kraftfullaste USB-sändare för 2.4ghz-bandet. 2.4ghz tekniken uppges borga för i det närmaste störningsfri användning bland andra trådlösa nätverk vilket är mycket värdefullt i datortäta kontorsmiljöer.

Scrollplattan som ersätter det numer klassiska scrollhjulet verkar i fyra riktingar. scrollplattan uppges fungera likt touchkontrollen på "state-of-the-art mp3-spelare" (jag vill jallafall tro att det är iPod som avses). Man för helt enkelt fingret i den riktning man vill scrolla. Det finns även en funktion för fortlöpande scrollning utan att man ska behöva ådraga sig ledbesvär i pekfingret bara för att man vill stega sig genom långa dockument. Den funktionen aktiveras genom att man glider fram (eller bak) med fingertoppen till en pil-symbol på musen och håller fingret där tills man är nöjd med framfarten i dokumentet.

Eftersom scrollplattan inte består av några rörliga delar, bidrar den till hela konstruktionens goda förutsättningar att klara ett flitigt kringflackande liv. Med musen får man ett litet nylon-fodral som skall förskona musen från onödigt slitage i trånga note-book-väskor.

V500:an väntas nå europeiska butiker i slutet på månanden. Priset väntas hamna runt $70

http://www.engadget.com/entry/4744175640774831/

Senast redigerat 2004-10-20 18:16

Den där musen skulle jag nog vilja se testlabbet testa..
ihopfällbar mus, jag har svårt å tänka mej hur det går till..

  • Medlem
  • Malmö
  • 2004-10-21 01:00

Med ihopfällbar menas att den lyfter upp baken för att bli skönare att hålla i, samtidigt öppnas facket för usb-mottagaren (den förvaras i musens gump). När man använt klart den stoppar man in USB-mottagaren och trycker ner baken mot bordet så den blir tunn och transportabel igen. Himla fin sak.

Den ser riktigt intressant ut.. Hoppas att den dyker upp i något test snart. Perfekt som reskamrat till min 12" PowerBook. Undra vad svenskt pris blir?

/Stefan

  • Medlem
  • Malmö
  • 2004-10-21 11:08

Ca 550 ink moms, en månad bort ungefär

  • Medlem
  • Solna
  • 2004-10-21 22:43

Varför kan vi inte få blåtand i den...

mjo, varför inte blåtand?

1
Bevaka tråden