Bildreportage: Macoteket i Spånga

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

99mac passade på att göra ett bildreportage hemma hos Macoteket i Spånga endast två veckor innan stora flytten till Sundbyberg.

Dom nuvarande lokalerna är minst sagt anonyma på Finspångsgatan i Spånga. På tredje våningen sitter huvudkontoret med lager och totalt 12 anställda. Här har man suttit sedan 1999 - under dom tidigare fem åren satt man två trappor längre ner i samma hus.

I lokalerna finns ett stort lager, en mindre verkstad och konfigurationsavdelning, support, telefonförsäljning, ekonomi samt VD Markus egna kontor. Vi besöker Macoteket på fredag eftermiddag så telefonerna är relativt tysta för tillfället så vi får en chans att säga hej till grabbarna.

Säljarna sitter främst med stationära G5:or men vi ser ett par äldre G4:or och en säljare har valt en Powerbook 15" som bärbar säljstation. På nedersta bilden poserar Niko i serverrummet där ekonomisystemet trängs med exempelvis webbservrarna som du säkert besökt tidigare - dom där tre rackmonterade sandfärgade bestarna är nämligen Macoteket.se.

En titt in på lagret gör att det bränner i plånboken. Sedan lång tid tillbaka är efterfrågan på Appleprodukter stor och det är knepigt att hålla egentliga lager - vi hittade exempelvis inga iPod eller iPodMini överhuvudtaget. Några pallar med eMac, iBook, Powerbook och Cinema Displays såg däremot trevligt ut.

Cengiz är lagerchef och har rejält med jobb - varje dag lämnar över 100 försändelser hans lager med Postens företagspaket, du ser ett par vagnar på väg ut. Med hjälp av streckkoder håller man koll på alla in & utleveranser på ett väldigt smidigt sätt. Som kund får du ett automatiskt email med kollinumret samma sekund som paketet hamnar i postens korgar!

Så här ser det alltså ut i Spånga idag - totalt 380m2 stort. Flyttlasset går om fjorton dagar. Om några minuter får du se framtidens lokaler i Sundbyberg i ett separat bildreportage.

Jag undrar vem som får iMacen som skymtar ensam där på en pall?
Inte jag i varje fall, som beställde en i morse

1
Bevaka tråden