Problem med formatsmältningen hos iMac G4

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Min kära faders iMac G4 17" Superdrive uppför sig förbannat illa. Den spottar ut allt i DVD-väg som presenteras för den, dock med väldigt enstaka undantag. DVD-R har också spottats ut vid försök till bränning, men nu när jag fick försöka lyckades det helt plötsligt. Dock spottades skivan givetvis ut när vi försökte få bullimiker-datorn att läsa det färdigbrända resultatet.

Den här uppdateringen låter ju som en perfekt kur, men om man läser det finstilta (eller försöker installera den) får man reda på att iMac 17" redan är uppdaterad.

Är det ett hårdvarufel, månne? Notera att systemet inte tycker att skivan inte kan läsas, ska formateras osv. Den spottas helt sonika ut efter tio sekunder, utan notis.

  • Medlem
  • 2004-10-10 02:20

Det skulle ju teoretiskt kunna vara ett systemfel, men jag tycker mer att det verkar sitta i hårdvaran. En ny brännare kostar ju inte så mycket, men det är säkert jobbigt att byta i en iMac... Kör Apple Hardware-test. Jag är inte helt säker på att den hittar fel på optiska enheter, men det kan ju vara värt ett försök.

AHT ska prövas. Tack för uppslaget!

1
Bevaka tråden