Bredbandsproblem!

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har problem med att få igång min bredbandsanslutning (Telia 500).
Jag använder D-link DSL-G604T Router, och allt verkar ok med detta.
Problemet är att jag får upp en IP-adress som börjar med 169.254...i datorn, vilket tydligen inte är så bra.
Jag använder en iMac med Mac OS X Version 10.3.5.
Finns det någon som kan hjälpa mig med instälningar och råd?http://99mac.se/forum/newthread.php?do=newthread&f=84#

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2004-09-26 20:43

Testa först att koppla ADSL modem ihop med datorn (utan router). Fungerar det ?

  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2004-09-26 20:47

Två saker:

* Är DHCP-servern påslagen i din router? 169.254 antyder just detta.
* Finns det några begränsningar på vilka klienter (datorer) som din router tänker svara på DHCP-anrop från? Jag tänker på någon form av accesskontroll (tex MAC-adressen)

Hur kommer jag åt modem/router inställningarna?

  • Medlem
  • Norrköping
  • 2004-09-26 22:13
Ursprungligen av PTE073:

Hur kommer jag åt modem/router inställningarna?

Starta en webläsare (Safari t ex).
Skriv 192.168.0.1 i adressraden [Enter].
Du borde nu få upp en fråga om login, ange ADMIN [Enter].
Inne!

Hoppas jag, du verkar ha en kombinerad router/DSL-modem. Själv har jag bara routerdelen DI 604.

OM du inte kommer åt routern på adress : 192.168.0.1 så testa 192.168.1.1
Jag kör visserligen en D-link DSL 300T och jag var övertygad om att adressen till den var den första jag skrev,
men efter mycket huvudbry och genomlästa bifogade "papir" så blev jag förbannad och sökte på nätet
medan jag var på skolan och döm om min förvåning, där efter mycket sökande så finner jag en infosida om min
300T och där står det att routern har adress : 192.168.1.1
Sagt och gjort gick jag hem och testade, och det fungerade som en dröm !

1
Bevaka tråden