Exempel: Jag är ny medlem på 99mac

Tråden skapades och har fått 19 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Presentationsforumet är skapat för att vi ska lära känna varandra på 99mac bättre. Varje månad tillkommer hundratals medlemmar och det här forumet är ett utmärkt ställe att skriva sitt första inlägg.

En enkel presentation

Berätta gärna vad du heter, var du bor och lite kort om dina erfarenheter med Macintosh. Det är jätteintressant att veta vad du jobbar med (eller sysslar med i övrigt), fritidsintressen m.m.

Vi är alla intresserade av prylar så en kort beskrivning av din nuvarande datorutrustning och minnen ifrån gamla godbitar är alltid kul att läsa om. Musik, foto och video är ämnen som ligger många medlemmar varmt om hjärtat, varför inte nämna eventuella erfarenheter och utrustning inom dom områdena?

Bilder är alltid välkommet! Bifoga en eller flera bilder ifrån ditt datorrum, på dig själv eller annat du vill dela med dig av.

 • Medlem
 • 2004-09-24 09:57

Förökte vara en dold macmupp...

Jag har funnits med på 99mac länge med ett oemotståndligt intresse för Mac. Suger i mig allt av macvärde. Jag har en Powerbook G4 sen ett år tillbaka och den är jag helnöjd med.

 • Medlem
 • Kungsbacka
 • 2004-09-24 09:58
Ursprungligen av kip:

Jag har funnits med på 99mac länge med ett oemotståndligt intresse för Mac. Suger i mig allt av macvärde. Jag har en Powerbook G4 sen ett år tillbaka och den är jag helnöjd med.

Hej!

Äntligen vågar du dig ut i offentligheten

//Agneta

 • Medlem
 • 2004-09-24 18:35

Presentation av mig

Hej!

Jag heter Zaag Arvidsson, 45 år och är från Tibro. Min första Macintosh var nog modell II CI, 40 MB och 2MB i arbetsminne. Tillsammans med svartvit A4 bildskärm och en HP svart bläckskrivare kostade det nog 70 000 kr 1990! Jag hade tur som fick mycket bidrag från några fonder. Det var någon på KTH, Stockholm, som rekommenderade att skaffa en Macintosh-dator istället för PC. Den fungerar än!

Sedan köpte jag före jul 1997 en PowerMac 6500, 3 GB, 32 MB i arbetsminne med 15" bildskärm (färg) och en HP 870 CXI bläckskrivare för färg utskrift. Då hade kostnaden nog sjunkit ner mot 25 000 kr. Samtidigt genom mitt jobbs erbjudande till anställda köpte jag en PC Fujitsui 2,1 GB, 16 MB med både bildskärm och en HP Bläckskrivare 400. Det kostade ca 12 000 kr.

Sommaren 2003 köpte jag en annan PC, Dell 2400, 80 GB, 256 MB med bildskärm och en HP bläckskrivare 5552. Det kostade ca 9000 kr.

I år fick jag köpa en ny bildskärm Hoyndai (?) 17" då bildskärmen till PowerMac 6500 svartnade för gott efter en hel del grönstarr på skärmen. Något senare köpte jag en begagnad iMac DV, 10 GB, 256 MB från 2000. Skärmen var tyvärr suddig med svårläst text, men det gick att använda tillsammans med med "Honda"-skärmen. Min begagnade iMac kostade 2500 kr.

Sammanfattningsvis är en Macintosh en ekonomiskt katastrof för en vanlig svensk som jag. Men har man en gång börjat med Macintosh, är det svårt att låta bli att använda en sådan i fortsättningen. Även om omgivningen är i en förödande majoritet av PC-användare.....

1990 fanns det t ex kanske 3-4 butiker i Skövdetrakten som erbjuder Macintosh, nu finns det kanske ens en företagsbutik i hela Skaraborg! Betyder det att PC:n har plattat till Mac-en för gott? Se bara på den senaste iMac, som kommer nu i höst! Nej, så illa behöver det väl inte sluta, hoppas jag i alla fall.....

 • Medlem
 • Essunga
 • 2004-09-26 18:42

Intro från Bäreberg......

Hej, känns som om det är det är läge att presentera mig själv i detta forumet. Är en snart 49 årig man som jobbar i en chefsbefattning i ett medelstort verkstadsföretag här i Västsverige.

Trivs med sitt jobb och sitt liv mina fritids intressen är Data, trädgård, hus & hem, böcker.

Nåväl, över till datorer, började använda Mac i mitt arbete i runt 88 - 89 och hade Mac både som desktop och PowerBook i mitt arbete både i Sverige, Sydafrika och Indien. Dock bytte min dåvarande arbetsgivare alla datorer till PC och Windows 1997. Ni kan tro att saknaden var stor när min kära 5300 byttes mot en Compaq. Därefter har det varit Windows och PC både på arbete och hemma, fram till 2000 när jag började testa Linux på min hemdator parallelt med att jag körde Win XP. Sedan testade jag olika Linux distributioner fram till förra månaden, då jag tröttnande och bytte ut min Dell Dimension mot en iMac G4 med OS X och Mac:office 2004. Vilken njutning att äntligen vara tillbaka med Mac. På jobbet så är det dock fortfarande Windows och PC som gäller……

Passade samtidigt på att skaffa en IpodMini som jag kör både hemma och via bilstereon i bilen. Har nu knökat in min CD samling i mp3 format på min dator, CD skivorna ligger numera i en låda i förrådet och samlar damm.

Nå det var lite om mig och min iMac, vi höres

/Leif

 • Oregistrerad
 • 2004-10-06 13:41

Hejsan!
Håkan var namnet. Sitter vid min en vecka gamla PB G4 15". Det är en riktig höjdare!!!
Har använt Mac sedan -95 då min svåger varnade från att köpa pc som första inköp.
Den första var en PB 5300 (suck). Sedan har jag gått från Performa till G3 till G4 till iMac G4 och nu PB G4. Ibland tröttnar jag att helatiden vara mot strömmen, när man pratar med pc-användare. Men när man kommer hem till sin Mac, så känner man att man aldrig vill byta bort den!

Jag är utbildad musiklärare/musiker. Däremot använder jag Macen till allt annat än musik. Macen i sig själv är ett stort intresse, dessutom foto, bilar, ekonomi mm. Dessutom har jag extraknäckt som mac-konsult sedan två år tillbaka.

Vi hörs!

Presentation

Hej på er!

Efter en välkomnande uppmaning ser jag mig nödgad att komma med en presentation.

Mitt namn är Rhonny Lindqvist och jag är 45 år gammal. Född, uppvuxen o bosatt i Falun. Arbetar sedan 2001 på Dalarnas största arkoffset-tryckeri. Har arbetat i den grafiska branschen sedan 1980. Bl a på div tryckerier som originalare, men även på ett par reklambyrårer som ad-assistent.
Det jag saknar är faktiskt (trots att jag inte gillade skolan) en formell grafisk utbildning. Så det mesta har jag lärt mig själv eller blivit upplärd av någon mer kunnig person.

Har också haft eget företag mellan 1982 och 1989, där jag i huvudsak servade olika tryckerier i trakten med originalframställning. Ombesörjde även tryckning till flertalet företag i stan. Ett exempel är när jag satte valsedlar till valet ?? på uppdrag av ett blankettryckeri i Falun.

I och med firmastarten skaffade jag dator också. Och naturligtvis föll valet på en Apple! Närmare bestämt en Mac SE30 med tillbehören LaserWriter, stående svartvit A4-skärm o diverse programvaror (PageMaker, MacPaint etc).
Jag har nästan varit trogen Apple sedan dess. Med ett par undantag. Ett tryckeri samt reklambyrå jag arbetat för, hade Ataris desktop-system (Calamus, tror jag det hette). Helt fantastiskt att arbeta med. Integrerat med layout, text- o bildbehandling i ett o samma program. Och där gjorde verkligen uttrycket WYSIWYG skäl för det! Fick också överta en av Atari-datorerna från reklambyrån jag jobbade åt och hade den hemma i ca 2 år. Sen blev det en Mac igen. En 7200, om jag minns rätt och sedan dess har jag varit (och kommer förhoppningsvis att förbli) trogen Apple.

Har för närvarande en G4, 800 mhz (kan nån vänlig själ tala om vilken modellbeteckning den har eller hur man kan ta reda på det) med en 17" Cinema skärm och Epson-skrivare. Funderar att skaffa en G5 efter nyår.
Det jag använder datorn till främst är "det gamla vanliga": webben, bildbehandling, filmredigering samt musik (just nu att lyssna på, men i framtiden att "komponera"). Musik, bild o film är även mina riktigt stora intressen. Zappa rules!

Jaha, efter att lurkat (ja, ja smygläst då...) i ett par år så vore det på sin plats att göra sin stämma hörd. Får väl se hur ofta jag kan komma med inlägg eller kommentarer. Har faktiskt ett jobb att sköta också...

Innan jag slutar vill jag ändå passa på att kommentera detta forum (fora?). Nu är jag ingen "talare" men går in och läser på detta forum så ofta jag kan sedan jag registrerade mig. Lite svårare med inläggen är det. Men det kommer förhoppningsvis.
Vill även passa på att berömma Sheriffen och hans vicesheriffer för ett otroligt bra arbete som (förmodar jag) ligger till grund för att hålla ett sådant här forum vid liv. Samt alla dessa "skribenter". Jag har faktiskt fått en del favoriter med tiden. Även om vederbörande inte har så mycket att säga (eller HAR mycket att säga) så går jag ofta in o läser när jag ser signaturen. Kan vara så det fungerar för en del. Det uppkommer de mest skiftande känslor efter att ha läst en massa olika inlägg. Men det mest signifikativa är den euforiska känslan man får när man vet att man inte är ensam Mac-älskare (jag har fyra, säger fyra, vänner/bekanta med Mac)! Apple rules, too!

Jaha, detta om detta. Nu måste jag faktiskt kila! Måste förbereda kräftfesten i kväll för en kund...

Tack för mig så länge! (Ganska långt blev det...)

/Rhonny

 • Medlem
 • 2004-10-08 21:08

Min första Mac var en Apple II

Min första Mac var en Apple II. Sedan blev det alla modeller till 1995 då hade vi så mycket multimedia produktion på företaget att det var dax att anställa programmerare som kunde ordentlig Lingo.
Efter 2 år kastade dom ut alla Macar och sa att Apple är död! Som företagsledare litade jag på deras kunskap, dessutom var det en tid då min MAC bombade hela tiden. 2003 var det dax att kasta ut all personal utom en, att vara arbetsgivare i Sverige idag är helt meningslöst. Då köpte jag min Powerbook G4. Den dyraste dator jag ägt... Med en PC nöjde jag mig med att kunna skriva räkna och surfa på nätet. Att bara synka en mobiltelefon krävde ju sitt, men det vet ju alla... Med G4an blev allt ett skämt. Jag minns när jag stoppade i första CD skivan, eller när jag kopplade min första Canon Ixus, det gav bara mersmak. Hur ser det ut nu? Keyboard till garageband, Canon 10 D, Ipod, häftiga väskor till datorn, extra hårddisk för att få plats med alla djävla billder, massor av programvara, fjärrkontroll till Kedynote, extra USB minne, en ny 17 tummare Powerbook, det tar ju aldrig slut!
Vad jobbar jag med då? Som konsult där jag coachar företag med kreattiva processer. Detta för att skapa konkurrenskraft. Dessutom föreläser jag i detta, Talarforum bokar mig, så min tid på resor använder jag givetvis till att skriva i min "lilla" 17 tummare.
Avslutningsvis vill jag bara säga: tänk på att du kan älska din dator, men den kommer aldrig att älska dig.
Staffan Ehde
Stockholm

 • Medlem
 • 2004-10-11 20:59

Anders heter jag, 22 år. Kom i kontakt med mac när jag började media på gymnasiet här i bollnäs. sen tyckte man att mac var trevligare på alla sätt än pcn men det blev inte förrens i våras som jag skaffade mig min egna Ibook G4. funkar klockrent till skillnad från alla pc burkar jag haft, s vet inte varför det tog mig sån pass lång tid att skaffa mig den.. Nu jobbar bla som grafiker/webbdesigner åt ett företag här och då har dom pc där, men släpar med mig ibooken å kör på den.. Det enda som jag inte e riktigt nöjd med är att nätverket mellan mac - pc inte är så bra. Är det nån som vet hur man styr upp ett bra nätverk mac-pc så dra gärna ett mail.

Hemmavid tänkte jag att jag skulle sätta upp en mac-server på en av medias gammla skrotade burkar och då skulle det vara nice med ett fungerande nätverk. det här är första gången jag skriver här, fick det via mac.se så jag får väl läsa genom forumen lite.. tackar.

Senast redigerat 2004-10-13 17:57

Tjenare Dennis var namnet och detta är då mitt första inlägg (på 99mac).
Finns väl inte mycket att säga om mig mig driver och skapar webbsidor lite överallt på webben mitt nuvarande projekt är Skene.nu.

Hejsan! Första inlägget!!

Hej!
Jag har använt mac sedan -89 i jobb och privat. Började med IICX , Classic II och kör nu Powerbook G4. I den offentliga sektor där jag har mitt värv blåser det sparsamhetens vindar och man vill ha rättning i ledet mot PC. Jag nyttjar även windows som Op-system där det är tvunget p.g.a specialprogram o dyl. Men med macen har jag aldrig några problem med utskrifter över nätverk och når elegant de servrar jag behöver. Jag kan ibland upptäcka att min mac är pålitligare över ett strulande nätverk när mina arbetskamraters pc:n krånglar. Men jag tycker också att det är mycket roligare och mer inspirerande att jobba med MAC. Privat använder jag iMac Globe, PowerMac G3 och Powerbook Pismo. I och med Mac OSX( UNIX) har ju nya kanaler öppnats till opensourceprogram och det är ingen hejd på hur roligt man kan ha med sin kära MAC. Med programvara som t.ex. FileMaker kan man också skapa ett bra samförstånd med sina windowskompisar.
DB

 • Oregistrerad
 • 2004-10-20 01:28

hejhej

Jag är en musikintresserad student och förbrukar mitt dagliga dreggel inne på macforum-butiken i Göteborg.
Det var nog allt.

 • Medlem
 • 2004-10-20 23:03

första inlägg

Hmm,

ville ladda hem en kalender för iCal 2005 och blev ombedd att presentera mig för att få tillgång till filen. Ja, vad säger man? Mac sedan -95, boende i Göteborg, jobbandes som fotograf.
-Tack för kalendern för 2004!! Om det var härifrån jag fick den..? Har haft oerhört mycket nytta av den i alla fall.

Stig Albansson

Lugn och ro

Hej hej, börjar bli gammal med susningar i öronen, ställde upp mitt gamla tröskverk (PC) på vinden med ett trådlöst nätverkskort, köpte en ibook med 768 MB DDR som ligger i bokhyllan när jag är hemma, kopplar in min extra bildskärm bluetooth mus och tangentbord, original förståss, underbart, nu är det knäpptyst. Tröskverket?, bokföring och databasen kör jag i MS Remote Desktop Connection. OS X känns lika rätt och intuitivt som palmen. Min högsta önskan just nu; att kunna faxa via min z1010. Klurigheten att modifiera en fil så jag kan använda bluetoothfinesserna i adressboken hittade jag på detta forum.

 • Oregistrerad
 • 2004-10-21 16:15

hej jag heter snuffzan men kallas även för nilla. jag är inte ny här, men jag vill bara säga att jag finns så att ni inte glömmer bort mej. jag har en ibook alltså en macintosh från apple. jag pluggar reklam på berghs där jag också använder mac, från apple. apple computers. hej då.

 • Oregistrerad
 • 2004-10-23 00:54

mitt första inlägg, hello alla mac användare!

 • Medlem
 • Höör
 • 2004-10-23 03:52

Hej å
Välkommen
Jag är oxå ny här!

/Lars

Välkomnad varde jag!

Lite trött, svårt att slite sig från surrburken. Hittade hit och trasslade mig in, nyfiken som man är.

Sliten datoranvändare med många års datorbruk bakom mig. Började i mitten av slutet av 70-talet, runt 77 borde det vara om minnesbusen inte är kortsluten. Jag har nog plockat med det mesta utan att tröttna helt. Det har varit allt från dunderklumpar på institutioner och zx81 till unix och servrar. Macen är trevlig och är väl det enda jag hittills stött på som verkligen lever upp till användarvänlig dator.

... det börjar bli teknotiskt. Jag är väl bara trött. Kul att vara här iaf.

Sitter med modem fn så jag blir inte ofta och länge.

Tack...

iSmile

Jag heter Erik, är 17 år och läser nv på gymnasiet. Har ingen Mac, men har tänkt skaffa en inom ett halvår

Tråd stängd

Välkomna, och tack för era inlägg! Jag hänvisar dock till att skapa nya trådar i detta forum, då denna tråden kommer bli helt gigantisk ifall alla hälsar på varandra härinne.

Mats

1
Bevaka tråden