Lite uppgrqaderingsfrågor.

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2004-08-30 20:12

Jag har en G4:a 867 QS i standardutförande. Nu har jag dock uppgraderat den med lite mer minne och ny HD. Nu är det bara grafikkortet kvar innan den går att använda till något vettigt.

Så då kommer ju självklart problemen. Vilket är det fetaste kortet jag kan köpa? Jag har 4x AGP och det verkar ju tydligen, om jag har förstått det rätt, inte gå att köpa vilket rafikkort som helst. För att göra mitt liv ännu värre så hittar jag inga grafikkort i applestore.

Så min fråga är alltså. Vilket är det fetaste grafikkortet jag kan ha i min maskin och vart köper jag det?

När jag ändå är inne och frågar frågor så undrar jag hur jag lyckas med att koppla mitt headset till datorn? Ljudutgången är ju inga problem med det finns ju ingen ljud ingång. Måste jag köpa ett nytt ljudkort då?

Börjar tröttna lite nu på MAc för övrigt. Varför kan det inte vara like enkelt och vackert att uppgradedra datorn som det är att använda den?

Ser fram emot en massa goa snabba svar. Med lite tur kanske jag till och med kan vara med på lite Battlefield efter att uppdateringarna är klara.

//G Sutter

  • Oregistrerad
  • 2004-08-30 22:30

Apple är väl inte direkt kända för att supporta grafikkort speciellt bra. OpenGL har väl egentligen inte satt lite fart förrän med G5:an. Jag bytte mitt originalkort Rage128 till ett 9000PRO in min Dual450 för nåt år sedan,,det kunde jag ha låtit bli.. Kör G5 nu.
Jag kör iofs i huvudsak 3D program och inte spel så det kanske skiljer sig där. www.xlr8yourmac.com har säkert mer info.

mvh
Lennart

Satte in ett ATI 8500 i en G4/400 för 2 år sedan, det gjorde att jag plötsligt kunde köra spelen på högsta upplösning men fortare gick det inte.

En snabbare G4 gav helt annan sprutt i burken.

ATI 9800 är fetaste kortet men för mycket för en G4 burk om du nu inte promt kör alla spel i 1600x1200 med allt lull lull på

G400-500 var väl sista generationen med analog ljudingång så antigen et M-Audio ljudkort eller ta in ljudet via USB, http://www.griffintechnology.com/products/imic/

www.macoteket.se är bra på alla macprylar

Jag har själv varit irrtiterad på uppgraderingar på mac men sedan har jag uppgraderat en del PC och det har variat dygnslånga lidanden med drivrutiner och konflikter och hårdvara som inte känts igen. Massor av oninstalleringar av OS och dragande in och ut av komponenter. Visst har vi färr val till högre pris men det är en jäkla massa trassel vi slipper ochså

  • Medlem
  • Härnösand
  • 2004-09-02 17:14

http://www.inwarehouse.se/sr.asp?cat=AKEG&srpara_1=Mac&sortorder=bymfr
http://www.powerpc.se/ tryck på grafikkort till vänster.
och
http://www.macoteket.se tryck på grafikkort, tryck på alla typer.

Detta är det värsta kortet du kan stoppa in i din:
http://www.inwarehouse.se/pb.asp?src=3&sku=e611505

  • Oregistrerad
  • 2004-09-02 17:33

När det gäller ljud in via USB kan jag rekomendera Creative SoundBlaster MP3+ som du kan få tag på för ca 500:-
Fungerar perfekt i 10.3 och har förutom hörlur ut/mic in både analog och digital line-in/ut.
Creativ själva nämner dock ingenstans att det fungerar på mac.

1
Bevaka tråden