Imovie Widescreen konverterare!

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har själv haft problem att redigera widescreen DV-film i iMovie 4 och har letat som en dåre.
Hittade dock precis denna effekt som verkar lösa det hela:

http://www.imageip.com/biz/FCplug.html

Länken visar hur effekten funkar. För att ladda ner demo-versionen gå till:

http://www.imageip.com/biz/down_top.html

Funkar för mig i alla fall!

Jag hittade en lösning på problemet via denna länk: http://www.apple.com/downloads/macosx/video/imoviecoloreffectspluginpack.html - där kan man tanka hem en liten plug-in som löser det hela. Jag har testat med gott resultat. Installationen är mycket enkel.

Ursprungligen av Goldbeach:

Jag hittade en lösning på problemet via denna länk: http://www.apple.com/downloads/macosx/video/imoviecoloreffectspluginpack.html - där kan man tanka hem en liten plug-in som löser det hela. Jag har testat med gott resultat. Installationen är mycket enkel.

Din variant var väldigt mycket bättre! Tack!

Jag har en fråga. Om man filmat i 16:9 widescreen. Så blir det fel proportioner i iMovie, men blir det rätt på en widescreen-tv sen? Jag försår att det blir fel på en 4:3-tv. Jag håller på att redigera ganska mycket film i iMovie efter en längre resa. Jag har filmat det i 16:9 och det blir konstigt i iMovie men hade tänkt kolla och se, men är det någon som vet redan nu hade varit kanon.

Tack

/Per

Ofrivillig ändring av bildproportion i iMovie

Hej alla!
Kan NÅGON hjälpa mig med följande problem? Låt säga att jag har en händelse på ca en timme och har alltså inte valt att redigera någonting, när jag överfört ett fullt 'film-band' från min mini-dv-kamera till datorn (MacBook Pro 17 tum, stort arbetsminne). Jag väljer så ut 20-25 minuter av händelsen till mitt projekt. (Tillsammans med ytterligare händelser får jag så småningom ett färdigt projekt på ca 1 timma och 20 minuter). Projektet är klart och bränt på dvd, så långt är allt gott och väl.

MEN jag vill spara de använda och/eller bokmärkta klippen från händelserna på en extern hårddisk. Jag sitter alltså och markerar 'manuellt' (i iMOVIE) allt som skall slängas i ovan nämnda händelse, det är ju trots allt merparten. Det går bra, det tar en liten stund innan alla klipp, markerade för att slängas, hamnar i papperskorgen men till slut är de där. Nu är bara till projektet använda eller i övrigt bokmärkta klipp kvar i händelsen. OCH DÅ - HJÄLP! De kvarvarande klippen, de som jag använt till projektet eller bokmärkt enbart för att spara, visas helt plötsligt i ett annat 'format', såväl i händelseminiatyren, projektminiatyren som i det större visningsalternativet i samma fönster. Med format menar jag i detta fall, att filmrutan inte längre har proportionen 16:9 utan har svarta fält på båda kortsidorna och snarare proportionen 4:3 - med samma innehåll, så figurerna blir mycket långsmala! Jag har hunnit slänga överblivna klipp i två händelser. Båda händelserna visar samma sak och projektet, där dessa händelser ingår visar också samma sak. Övriga händelser fortfarande ok, liksom projektdelen, där övriga händelser ingår.

HUR GÖR JAG FÖR ATT FÅ TILLBAKA RÄTT PROPORTIONER PÅ FILMRUTORNA? Fattar noll. Mycket tacksam ifall någon med samma erfarenhet lyckats lösa detta problem och vill ha vänligheten att berätta HUR.

1
Bevaka tråden