Styra kolumnbredd då innehåll vissas i mapp på Apache

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag vill minnas att det går, mha en inställningsfil, berätta för Apache vilka kolumnbredder som skall visas då innehållet i en katalog skall visas (exempelvis www.sida.se/katalog/).

Någon som kan hjälpa?

/CX

Filen /etc/httpd/httpd.conf (och möjligen också filerna /private/etc/httpd/users/*.conf).

Ändra enligt anvisningarna på http://httpd.apache.org/docs/mod/mod_autoindex.html#indexoptions

//Mikael

OK - bra info! Dock hade jag för mig att man kunde skapa en lokal fil i ett directory (pss som .htaccess) där det gick att styra upp det för ett givet directory.

BTW - går det att komma åt /etc/httpd/ via textedit? Detta directory verkar inte synas annat än i terminalen - jag har aldrig varit så förtjust i emacs.

/CX

  • Medlem
  • 2004-08-18 19:00
Ursprungligen av Charles Xavier:

BTW - går det att komma åt /etc/httpd/ via textedit? Detta directory verkar inte synas annat än i terminalen - jag har aldrig varit så förtjust i emacs.

Finns ett litet trix för att åstadkomma det där. Använd Finders Go to Folder... (shift+äpple+g) och skriv /etc/httpd så får du upp innehållet i ett Finder fönster. Därefter kan du öppna filerna med dubbelklick eller drag&drop. Vill du däremot kunna använda TextEdits Open... kan du öppna katalogen /private på samma sätt som ovan. Därefter drar du katalogen etc till sidebaren till vänster med dina favoritmappar. Den är nämligen synlig i alla öppna-dialoger. (Alternativt istället för att öppna /private och dra etc, kan man öppna /etc och dra den lilla mappen som finns i fönstrets titelrad till sidebaren.

Edit. Smartast är kanske att använda shift+äpple+g direkt i Öppna-dialogen som jag upptäckte fungerar

Senast redigerat 2004-08-31 19:14
1
Bevaka tråden