Håller som bäst på och sliter mitt hår... Tyvärr har jag mer eller mindre lovat att det funkar, anars hade jag nog gett upp förra veckan... Det är alltså inte jag som ska ha det här, men jag "hjälper till".

Alltså, Jag har kopplat en Canon LBP4 Lite (Äldre 300dpi Laser) till en USB-Paralell-kablel (Clas Ohlson) och jackat det i en iMacDV (summer 2000). Testar dock hemma hos mig mot min Pismo (PBG3 med USB/FW).

Hårdvaran lirar fint ihop, så jag har lyckats printa ut massor av idiottecken på skrivaren...
Både iMacen och Pismon kör OSX 10.3.4.

Problemet har visat sig vara drivrutinen. Gimp-Print har inget stöd för just denna modell även om man rekommenderar HPLjIII till de varianter av LBP4 som kan emulera HP. Det kan inte den här, så man är hänvisad till CaPSL (Kallas också LIPS) som skrivarspråk.

Jag har finkammat nätet (?!) efter en lösning, och bl.a. testat PPD-filer som är skrivna för BSD/Linux, men jag får ut nada på skrivaren då. OSX verkar dock gilla dessa filer, för jag får helt adekvata inställningsmöjligheter för just denna typ av skrivare med dessa PPD-plugins. Kanske fattas det något?

Finns det någon som vet något som kan vara till hjälp? Helst skulle jag ju vilja ha en fungerande drivrutin.

Om någon riktigt hjälpsam och ambitiös människa skulle vilja prova att skriva ihop något ( jag kan inte sådant) så finns det uppgifter om skrivaren här: http://www.ipd.bth.se/ska/sim_home/canonLBP4-linux.html och ett CUPS Driver Development Kit för OSX här: http://osx.freshmeat.net/projects/cupsddk/

Tack på förhand, i alla fall för att ni orkade läsa ända hit!