Försäkring Inwarehouse

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Någon som tecknat en försäkring vid köp av dator hos Inwarehouse. Den kostar 950:- och ska gälla 3 år precis som AppleCare. Skillnader dem emellan förutom priset?

Saxat från Inwarehouse.se:
"inWarehouse kan i samarbete med Trygg-Hansa erbjuda dig en mycket förmånlig försäkring för din datorutrustning. Fråga din säljare nästa gång du beställer!

Självrisken är 200 kr för produkter med ett pris under 2.500 kr och 500 kr för produkter med ett pris över 2.500 kr. För bärbar/portabel utrustning är självrisken 1.000 kr.

Försäkringen gäller för plötslig och oförutsedd fysisk skada på din maskin under 36 månader fr.o.m köpedagen. Försäkringen gäller för både utifrån samt inifrån kommande händelser. För s.k inifrån kommande skador (garantiskador) gäller försäkringen fr.o.m den dag den ordinarie leverantörsgarantin slutat gälla, dock aldrig tidigare än månad 13 räknat fr.o.m försäljningsdagen.

Nedan följer ett antal exempel på hur Allriskförsäkringen gäller. Varje skada måste dock bedömas utifrån sina egna förutsättningar. Egendomen ska alltid handhas med normal aktsamhet.

När gäller försäkringen?
Skärmen faller i golvet och går sönder Ja
Barnen råkar bryta sönder cd-rom spelarens skivtallrik Ja
Du spiller kaffe på tangentbordet Ja
Du glömmer stänga fönstret när det regnar, datorn skadas Ja
Åskan skadar din dator Ja
Du råkar tappa en prydnadssak som skadar datorn Ja
Du tappar ett gem i skrivaren som skadar skrivaren Ja
Du glömmer att låsa dörren när du går hemifrån, datorn blir stulen Nej
Programvara i datorn skadas Nej
Datorn skadas genom avbrott i elförsörjningen Ja
Du tar med dig datorn till din sommarstuga Ja
Skada på datorn p.g.a felaktigt ingrepp eller felaktig reparation Nej
Hårddisken kraschar efter 15 månader Ja
Moderkortet går sönder Ja
Utrustningen skadas under transport till serviceverkstaden för garantireparation Ja
Utrustningen kommer bort under transport med anlitat transportföretag Ja"

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2004-06-14 17:47

Tänk på att om du har allriskförsäkring i din vanliga hemförsäkring täcker den mycket av det ovanstående. Elektronikkedjornas tilläggsförsäkringar är ofta en rätt dålig affär. Då tänker jag framför allt de som säljs på OnOff och Siba mfl. Något som kan vara värt att kolla upp är hur mycket avdrag de gör på grund av datorns ålder om den går sönder. Det kan också vara värt att kolla upp ifall du får en likadan produkt eller bara en motsvarande.

/OT/ Jag har nämligen en kompis som köpte en tilläggsförsäkring till sin flashiga nya nokia. När den gick sönder ett år senare fick han en annan modell istället som kostade en tredjedel av den modell han köpt. Försäkringsbolagets motivering var "det är samma funktioner på de båda". Att den ena var en designlur och den andra en budgetvariant spelade ingen roll. Det vore ju surt om du fick en Dell ifall din mac gick sönder.

Det är sant. Kanske lika bra att skippa deras försäkring.

1
Bevaka tråden