Scripta utskrift till PDF

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Skapar regelbundet PDF filer i mängd från FileMaker. Under OS 9 använde jag PDFwriter för att skapa pdf filer automatiskt med ett Apple script som valde PDFwriter som skrivare. Har precis installerat Acrobat 6.0 Prof i 10.3.4 och tycker att PDF Maker fungerar sådär (när jag väl lyckats få igång det), för mina behov.

Så jag undrar om någon vet om man kan göra ett script som skriver ut till PDF med OS X inbyggda funktion istället? Välja skrivare med script fixar jag, men hur väljer man skriv ut till PDF? Helst ska man också kunna namge filen i scriptet och gärna kunna ange var filen ska sparas. Går det är min lycka gjord!

Här är en gammal tråd om detta, har dock inte kollat länken i tråden och hur pass aktuell den är för din frågeställning, men jag länkar till någon plugin som kan välja skrivare i farten:

http://www.99mac.com/forum/showthread.php?s=&threadid=21774

(Gjorde en sökning i Techinfo hos FileMaker.com och hittade denna plugin:

https://www.productive.cc/pci_cart/FMPro?-DB=PCSC_Products.FP5&-Format=catalog.htm&-Lay=CGI&ID_No=24&-Find Change Printer heter den.

/Ola

Har kollat lite på Change Printer pluginen och den verkar väl ha en del användbara funktioner.
Men jag var nog lite otydlig i mitt första inlägg, för scripta val av skrivare fixar jag, men jag skulle vilja slippa använda mig av Adobe PDF Maker (den går alldeles för segt på min gamla PowerBook) och istället välja systemets Spara som PDF. Men går den funktionen att scripta?

1
Bevaka tråden