Fortsatta säkerhetsproblem i Safari

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Apple har fått mycket uppmärksamhet i världens media på grund av säkerhetshålen i Safari och Mac OS X som upptäckts under den senaste tiden. Trots en uppdatering häromdagen finns det fortfarande hål att täcka.

Det säkerhetshål vi diskuterade häromdagen använde en speciell adress i Safari för att starta olika typer av program på din dator, det hålet täpptes till av en uppdatering ifrån Apple. Det finns dock ännu fler möjligheter genom att använda liknande adresser som ger ungefär samma effekt. Ett exempel är att ange "ical" i en webbadress för att starta iCal, funktionen går att använda på elakt sätt.

Amerikanska Unsanity har lanserat en uppdatering till deras program Paranoid Android som finns att ladda ner kostnadsfritt. Programmet täcker alla upptäckta säkerhethål i Safari:
http://www.unsanity.com/haxies/pa

Erkända media som Cnn Money skriver:
Apple Computer Inc., long considered to be relatively immune to the security holes and viruses that plague longtime rival Microsoft Corp.'s Windows, said on Friday a security hole in its software leaves users' computers vulnerable to attack.

Hur tycker du att dessa säkerhetshål har drabbat Apples och Mac OS X bild av ett säkert operativsystem? Såvitt vi vet har ingen eller väldigt få drabbats av problem pga säkerhetshålen trots allt.

Det är fortfarande så att problemet är os-relaterade och drabbar därmed fler webbläsare än Safari.
Läs även den senaste av Daring Fireballs många genomgångar av problemet http://daringfireball.net/2004/05/help_viewer_security_update

  • Medlem
  • 2004-05-25 20:09

Kan bara instämma, läs Daring Fireball!!

Paranoid Android verkar vara ett dåligt sätt att åtgärda det hela.

  • Oregistrerad
  • 2004-05-26 00:25

Även den senare artikeln http://daringfireball.net/2004/05/ounce_of_prevention är läsvärd (den är i stort sett en sammanfattning av säkerhetsåtgärderna i tidigare artiklar).

1
Bevaka tråden