Är min AirPort på väg att dö?

Tråden skapades och har fått 13 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har en AirPort första generationen. Den har börjat starta om sig själv stup i kvarten. Ibland flera gånger i rad. Jag har provat att köra på olika kanaler, med och utan WEP. Den har hållt på så här de senaste veckorna.

Kan det vara de sista andetagen innan den lämnar in

Jag var tydligen inte ensam:
http://99mac.se/forum/showthread.php?t=18058

Har just skruvat isär den och mina kondensatorer ser ut just som på bilden.
Det blir till att höra med elektronikmontörerna på jobbet om det kan fixa detta. Skulle jag själv ge mig på detta så bränner jag garanterat varenda krets i kortet.

Den här länken gav bra info:
http://www.seanadams.com/deadairport/

Fixade nyss en sådan. Kolla också vilka kodensatorer du kan använda. Det står säkert i din länk. De som sitter är nämligen inga standard som typ en radioreparatör har hemma. Men man kan som sagt använda andra.

Kan 67-009-00 från ELFA funka ?
http://www.elfa.se/elfa/produkter/se/2012709.htm

Enligt länken så är det ett par "220uF 25V electrolytic"

Han skriver också:
"Anything of at least 16V, 220uF will be fine, as long as it's physically the same size (it's a tight squeeze inside the case). I just pulled some 330uF 16V caps from a dead power supply I had lying around."

  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2004-05-21 17:19
Ursprungligen av Johan Arvidsson:

Kan 67-009-00 från ELFA funka ?
http://www.elfa.se/elfa/produkter/se/2012709.htm

Enligt länken så är det ett par "220uF 25V electrolytic"

Han skriver också:
"Anything of at least 16V, 220uF will be fine, as long as it's physically the same size (it's a tight squeeze inside the case). I just pulled some 330uF 16V caps from a dead power supply I had lying around."

Kolla bara höjden på dom så dom inte är för höga. Jag har själv två airports liggandes som jag skall byta kondensatorer på men jag har inte riktigt fått tummen ur än.

Ursprungligen av Johan Arvidsson:

Kan 67-009-00 från ELFA funka ?
http://www.elfa.se/elfa/produkter/se/2012709.htm

Enligt länken så är det ett par "220uF 25V electrolytic"

Han skriver också:
"Anything of at least 16V, 220uF will be fine, as long as it's physically the same size (it's a tight squeeze inside the case). I just pulled some 330uF 16V caps from a dead power supply I had lying around."

Om du läser igenom 99-mac länken som du själv länkat till så ser du att det var just den kondensatorn som jag använde...

Ursprungligen av Dr Jerkyll:

Om du läser igenom 99-mac länken som du själv länkat till så ser du att det var just den kondensatorn som jag använde...

Där ser man...
Då är det bara att skaffa hem då.

Funkar säkert bra bara de inte är för höga. Kommer inte ihåg höjden på original, men du kan väl mäta...

Jag har två-tre stycken döda också - vi kanske skulle samlas för en airportfixarträff?

Ingen av er som vill bli av med en av de trasiga air-portarna (kan man skriva så?) Är i så fall intresserad

Jag hade först tänkt att skaffa en ny. Då med inbyggt ADSL-modem samt några extra portar för nätverkskabel. Men om det går att fixa nya komponenter för under 10 spänn så ska jag iaf göra ett försök att få igång den. Sorry Johan.

Martin, det var ingen dum idé. Detta verkar ju vara ett rätt vanligt problem. Det ändå jag skulle kunna tillföra dock är att någon får hjälpa mig. Jag skulle inte ens tänka tanken att värma upp lödkolven och gå lös i min fina AirPort. Som tur är så tillverkar vi elektronik på jobbet så någon där kan säkert fixa dit nya kondningar.

  • Medlem
  • 2004-05-31 22:36

Hur har det gått?

Är nyfiken på att höra hur det har gått med era reparationer. Har själv en trasig AirPort liggandes och funderar på att svänga förbi ELFA....

  • Oregistrerad
  • 2004-06-03 22:57

Sjäv trode jag att jag hade en trasg Airport. Men i mitt fall var det det nyinköpta trådlösa bild/ljudöverföringen mellan två TV apparater som störde ut bassattionen och som gjorde att den 'startade om' stup i kvarten.

Det gick inte så bra för mig. Fick hjälp att byta kondensatorer. Nu startar den upp som den ska och alla lampor blinkar, den startar inte om sig. Men någon med själva nätverksdelen verkar paj. Jag får bara en intern IP-adress. (192.168.....)

Jag har faktiskt redan bytt ut den mot en Linksys WAG54G. ADSL-modem och router i ett.
Ska ge min AirPort en chans till när jag satt ihop den sedan åker den på sophögen. Jag gissar att någon el-nisse här kanske vill göra ett försök, Johan Valtersson var ju först att fråga så....

1
Bevaka tråden