Intern brännare i b/w PM?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2004-05-18 18:36

Jag har precis köpt en blå-vit Powermac. Den är uppgraderad till G4, 500 Mhz och har endast en vanlig cd-rom. Jag skulle vilja ha en intern cd-brännare eller helst av allt en intern como-drive. Vilka modeller passar? Kan jag köpa från första bästa PC-handlare? Om man kikar på de brännare (IDE) som Macoteket säljer så stöds de endast av G4 (vilket kanske borde gälla även min burk som ju är uppgraderad, eller?). Alla tips är välkomna!

Köp en DVD brännare istället. Dom är billiga nu och du får samma funktion som hos en combobrännare. Apple använder sig av Pioneer DVR-107. 8X DVD+/-R/RW 4,7GB, bulk. Den kostar ca: 1000kr och det är en identisk brännare som Apples Superdrive. Det finns även en svart version som kostar 1099:-

Här kan du köpa den: http://www.itpower.se/

  • Medlem
  • 2004-05-18 21:03

...ja, fast jag vill faktiskt bara ha en (billig!) combo...Och desutom vill jag ha en som inte har en egen front. Jag vill givetvis inte förstöra en estetiskt tilltalande dator. Frågan är vad som egentligen gäller här; kan man köpa vilken IDE-brännare / Combo-drive som helst? Eller??? Jag blir inte klok på det.

Haha, jo dom har alla egen front även den som du har internt nu. Du ser inte fronten under Apples lilla kåpa.

Combobrännare är nästan i princip lika dyra som DVD-brännare. Och nä, du skall inte köpa vilken brännare som helst även om det fungear utmärkt med Toast! Du bör köpa en CD-brännare som är kompatibel med iTunes, Discburner, iPhoto mfl.

Du kan titta på vad som erbjus hos Macoteket.se: LG DVD+CDRW COMBO 52x32x52 IDE 624kr

Men om du inte bryr dig i iTunes, Discburner, iPhoto kompabilitet, så kan du lika gärna köpa en DVD-brännare för 695kr Självklart så måste du ha Toast för att bränna med denna.

http://www.jmedata.se/start.asp?fromJS=produc...

Tonvis med info på
http://forums.xlr8yourmac.com/drivedb/search.drivedb.lasso
Man vill ju gäran ha en som man kan boota ifrån. I värst fall kan man ju spara den gamla driven för att sätta in den för de gånger man måste boota för underhåll och annat.

1
Bevaka tråden