installerat mysql o php...problem

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag e helt borta....installerat php och mysql samt phpmyadmin vill sätta igång o börja använda så jag tänkte testa köret mysql o phpmyadmin verkar funka men för att testa php skriver jag:
<HTML>
.<BODY>
. <?php phpinfo(); ?>
</BODY>
</HTML>

detta skall väl generera en massa info men i mitt fall får jag ingenting.
varför funkar det inte? vad kan jag ha gjort fel....installerade php via pico eller vad det heter i terminalen...följde en steg för steg tutorial....fattar ingenting...

vad döper du filen till?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2004-04-15 15:33

Du måste ändra i httpd.conf (apaches konfigurationsfil) också.

filen har jag testat o döpt till allt möjligt test/index . html/php/php3 osv...

efter att ha pillat med httpd.conf ser det ut så här:
#LoadModule cern_meta_module libexec/httpd/mod_cern_meta.so
#LoadModule expires_module libexec/httpd/mod_expires.so
#LoadModule headers_module libexec/httpd/mod_headers.so
#LoadModule usertrack_module libexec/httpd/mod_usertrack.so
#LoadModule unique_id_module libexec/httpd/mod_unique_id.so
LoadModule setenvif_module libexec/httpd/mod_setenvif.so
#LoadModule dav_module libexec/httpd/libdav.so
#LoadModule ssl_module libexec/httpd/libssl.so
#LoadModule perl_module libexec/httpd/libperl.so
LoadModule php4_module libexec/httpd/libphp4.so
LoadModule hfs_apple_module libexec/httpd/mod_hfs_apple.so
LoadModule rendezvous_apple_module libexec/httpd/mod_rendezvous_apple.so

# Reconstruction of the complete module list from all available modules
# (static and shared ones) to achieve correct module execution order.
# [WHENEVER YOU CHANGE THE LOADMODULE SECTION ABOVE UPDATE THIS, TOO]
ClearModuleList
#AddModule mod_vhost_alias.c
#AddModule mod_env.c

nu funkar det...märkligt för jag har inte ändrat något i inställningarna...startade bara om apacheservern (ännu en gång) o vips....

  • Oregistrerad
  • 2004-08-22 01:00

jag försöker oxå kicka igång php, exakt vad är det man ska ändra i httpd.conf? när jag
jämför med min så ser jag ingen skillnad? verkar inte som jag lyckas få igång apache-servern heller
om jag kör "/usr/sbin/apachectl start" så får jag ett meddelande som säger:
"Processing config directory: /private/etc/httpd/users
Processing config file: /private/etc/httpd/users/nic.conf
[Sun Aug 22="22" 00:59:59 2004="2004"] [alert] httpd: Could not determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName
fopen: Permission denied
httpd: could not open error log file /private/var/log/httpd/error_log.
/usr/sbin/apachectl start: httpd could not be started
"
kan ju aldrig va bra?

1
Bevaka tråden