SMS från Address Book via applescript

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har någon tips om hur jag kan nå SMS funktionen i Address Book via apple script.

sms adressbok - script

Ja, det vill jag gärna kunna göra, skicka sms med script som aktiveras via exempelvis ical. Jag vill inte använda mig av "eftersändning" till Skype eller smsmac.com utan använda mig av bluetooth till mobil som det är tänkt i adressboken. Oj vad jag har letat............

Med den här kan du skicka SMS från adressboken:
http://www.klickback.se/sms-widget.php

Det finns ingen gratis dito?
Jag har varken poäng eller klickback-konto...

Med full respekt för alla varianter som är "lågpris" eller "gratis", funktionen finns inbyggd i adressboken. Förutsättningen är att datorn är parad med mobiltelefonen, kostnaden är då vad din operatör debiterar för tjänsten, detta varierar beroende av abonnemangsform. Så långt är allt gott och väl, sms från adressboken fungerar klockrent. Det jag önskar är ett AppleScript som aktiverar funktionen, ex.vis ska ett sms skickas vid en viss händelse, förutsatt att telefonen finns i närheten. Detta skulle då fungera oberoende av internetuppkoppling, låt oss kalla det för en internetoberoende larmfunktion. Alternativet för en novis, tips om någon bra litteratur där man kan förkovra sig i AppleScript?

  • Medlem
  • International user
  • 2007-06-20 08:09

Den här låter dig skicka 6st per dag från Adressboken. Gratis.

http://www.callwave.com/landing/widgets.asp

Yes!!

Nu börjar det bli riktigt intressant, UltraSMS och MySQL, den gamla t68 med simkort kan aktiveras att skicka sms via webgränssnitt.
http://www.ultrasms.org.uk/projects/c/ultrasms/downloads.php

Det finns massa trådar här på 99 om Applescript och även flera trådar om var man kan lära sig mera om Applescript.

http://www.99.se/applescript/35647-boecker-om-applescript.html?highlight=applescript+b%F6cker

http://www.99.se/koepa-mac-koeptips/29054-fler-boktips.html?highlight=applescript+b%F6cker

På min ofärdiga site om Applescript så finns det några tips och väl kommenterade script (sv/eng) som du kanske kan lära dig lite "tänk" av.

I allmänhet - vill du veta vilka kommandon ett program klarar av så kan du inifrån "Manusredigerare" välja "Arkiv > Öppna ordlista". Alla program som har stöd för Applescript kommer då att synas. Jag gjorde detta med Adressbok och hittade inga kommandon alls för send eller SMS, så tyvärr finns det inga kommandon för Applescript i Adressboken som skickar SMS vad jag kan se.

Men jag har hittat ett program via http://www.versiontracker.com/ som kan skicka SMS och även har stöd för Applescript, tyvärr minns jag inte vad det heter.

Edit: Sökte lite och hittade detta:

SMS Mac Scripting - 2.0
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/28672

Tack för goda tips och länkar till bra sidor, nu har jag fått blodad tand, en bok i ämnet synes nu självklar.

1
Bevaka tråden