Vitheten på Ibook

Tråden skapades och har fått 12 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej

Löjliga frågor kan tyckas men jag var idag och pillade på en Ibook här i Göteborg, innan var jag 98 % säker att jag skulle beställa den innan påsk men idag efter att ha tittat närmare så blev jag lite tveksam igen. Måste vara 100 % saker innan jag bränner 13.000 SEK!!!!

Det här exemplaret var extremt smutsigt av att alla hade fingrat på den och antar att min kommer att bli så efter ett tag också.

Går det att "tvätta" den? Jag vill ju inte ha en gråaktig och skitig Ibook - vill att den ska behålla den vita färgen.

En lite fråga till. Blir det lätt repor på den? Är ju inte direkt van vid materialet (plast!!!??) som den är gjort av.

Tack!

Jag köpte ett nytt batteri till min gamla 600Mhz (bland de allra första) och när jag satte dit det så såg jag helt klart en skillnad, men jag hade aldrig tänkt på det innan och den ser fortfarande helt snövit ut. Håller du den bara ren så är det ingen fara.

Plast är repkänsligt så skall du hålla på att flytta den mycket så föreslår jag ett bra fodral, men iBook:en är inte sämre än andra burkar på den punkten, snarare syns reporna mindre på vit plast.

kan man "tvätta" den med något speciellt utan att förstöra den - eller bara "våtdamma" med vatten?

det är helt klar hårdplast, ungefär samma som du hittar i locket till gamla LP-spelare. Den vita färgen sitter på insidan. Det är alltså inte färgen som gulnar (annat än marginellt) utan en massa mikrorepor som gör att den blir grådaskigare. Vill man polera upp den så finns det polerpasta speciellt avsett för plast.

Lite diskmedel eller liknande är ok, däremot så får du aldrig använda lösningsmedel, i synnerhet inte nafta-baserade eftersom de reagerar med plasten.

Är du bara normalförsiktig så kommer du inte att tycka det är ett problem.

  • Medlem
  • 2004-04-03 18:31

Är det inte så att de gamla modellerna har genomskinlig plast med lackerad insida? Och de nya har färgad plast?

/majk

iBooken (G4) är grå på insidan. Själva skalet är dock kritvit. Min iBook är ett halvår gammal snart och jag inbillar mig att den är lite skitig runt tangentbordet, men jag har dålig syn och den ska ju vara grå så jag vet inte.

Ursprungligen av sniper:

iBooken (G4) är grå på insidan. Själva skalet är dock kritvit. Min iBook är ett halvår gammal snart och jag inbillar mig att den är lite skitig runt tangentbordet, men jag har dålig syn och den ska ju vara grå så jag vet inte.

Grå på insidan? jag tyckte den liknade mer äggskalsvit.... hmmm...... är extremt pedantisk när det gäller mina grejor och jag kommer att hata den om den blir skitig och ser sunkig ut!!!! kanske ska köpa en ful grå pc/laptop istället..................................... nä

Det är alltså en tvåställig färg, vit på utsidan och silvergrå under locket. Det ser alltså inte ut som en gammal betongkåk från miljonprogrammet. Betydligt snyggare än de flesta low end-pc-burkar du kan köpa skulle jag säga (även om det säkert finns undantag)

hmm...den jag såg i eftermiddags - var definitivt kritvit på utsidan men den var vit på insidan och inte silvergrå!!! konstigt!!!

Det finns en modell (den billigaste) iBooken som är helt vit på insidan. Jag kan i alla fall intyga att iBook G3 700 utan CDR är det. IBooken blir obönhörligen repad "oavsett" hur försiktig du är. Förövrigt så är det en mycket tyst, snygg, och behaglig dator.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2004-04-04 02:20

iBook är rent vit, och ja, man kan tvätta den. Var försiktig med tangenterna, portarna och skärmen dock, och använd inga starka rengöringsmedel. Spreja aldrig någonting direkt på datorn, utan på en riktigt mjuk trasa som du sedan torkar med.

  • Oregistrerad
  • 2004-04-04 11:23

Demo-exet jag såg i en Macaffär i Osaka hade en pekplatta som var riktigt "petad på"

Men jag ska vara rädd om min iBook när den komer ^^

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2004-04-04 11:30

har en G3 500 från 2001 som är välanvänd.
Den är inte i närheten så smutsig som de demo-maskinerna brukar vara.
När jag kollar på den lite noggranare, märker jag att smutsen är nästintill obefintlig faktiskt.

Lite "mikro-repor" som syns om man vinklar den bara, dock inget farligt.

Så du behöver inte oroa dej, det kommer gå bra, och den kommer förbli vit

mvh
b0bben

1
Bevaka tråden