iBookbatteri? (går inte att ladda)

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tjena,

Min iBook 800 beter sig märkligt nu, batteriet är tomt och den går inte att starta, slut på batteri trodde jag. Jag pluggar in laddaren och märker att den inte lyser som den ska, trots det så går det nu att starta datorn. Efter att den laddats i 1 timma står batterinivån fortfarande på 0% och lampan på laddaren är fortfarande släckt och lamporna på batteriet lyser inte heller. Om jag tar ur laddaren och sätter tillbaka den så blinkar lamporna på batteriet till men slocknar sedan.

Vad göra? Jag har läst en del tips här på 99mac men inget har hjälpt.

Kan batterieländet bara ha dött? Rimligtvis borde det inte vara laddaren då datorn går att använda nu.

/Stefan

Du bör nog få maskinen undersökt och troligtvis batteriet utbytt.
Det kanske finns en liten chans att du kan få igång batteriet genom att nolla PMU, men i vilket fall som helst är det ett väldigt onormalt beteende.

  • Oregistrerad
  • 2004-03-30 07:15

Hade samma sak på en powerbook för ett tag sedan att den inte ville ladda batteriet men funkade som vanlgit med sladd i. Du har naturligtvis testat flera gånger att bara plocka ur batteriet och stoppa tillbaka det innan du stoppar i sladden?
Det hjälpte av någon anledning min burk!?

Jag har provat att nolla PMU och att ta loss batteriet ett par ggr. Men inget har hjälpt, det här är 3:e gången som den går sönder på 1 år... =( Tyvärr gick just garantin ut..

/Stefan

  • Medlem
  • 2004-03-30 08:51

Har du skickat in datorn på garanti någongång?

Tror du dessutom kan hävda den där 2 års tillverkningsfelsgarantin.

Den har varit på två garantireparationer tidigare, funderar på att reklamera den nu... Fungerar inte att serva den hela tiden. Någon som vet hur man gör?

/Stefan

  • Medlem
  • 2004-04-01 01:33

Jag hade likadant fel en gång. Ingen laddning, det gick bara att köra inpluggad i väggen. Jag har tagit upp det här i en annan tråd. Min lösning var att starta datorn med Hardwaretestskivan. Helt plötsligt medan jag satt där med den där och försökte luska vad som kunde va fel så märkte jag att den laddades. Den gick upp till hundra procent och har funkat utmärkt sedan dess. Varför det här gick när inget annat funkade vet jag inte.

Min tråd om detta hette Överkorsat batteri återuppväckt?

http://99mac.se/forum/showthread.php?t=34867&highlight=%F6verkorsat+batteri

1
Bevaka tråden