Fel på websidan arlandastadgolf.se ?

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Medlem
 • 2004-03-29 21:20

Jag är medlem i Arlandastadgolf. Nu har någon gjort om hemsidan och tyvär ser den för hemsk ut i alla mina browsers så jag antar att den bara fungerar för PC. Jag har mailat webmaster men han har såklart inte tillgång till Mac och kan inte se några fel.... Kan någon stjärna här på forumet se vad i koden som är fel så kan jag skicka ett konstruktivt mail till den som gjort det ?

Mvh

http://www.arlandastadgolf.se

 • Medlem
 • Karlstad
 • 2004-03-29 23:18
Ursprungligen av tby:

Jag är medlem i Arlandastadgolf. Nu har någon gjort om hemsidan och tyvär ser den för hemsk ut i alla mina browsers så jag antar att den bara fungerar för PC. Jag har mailat webmaster men han har såklart inte tillgång till Mac och kan inte se några fel.... Kan någon stjärna här på forumet se vad i koden som är fel så kan jag skicka ett konstruktivt mail till den som gjort det ?

Mvh

http://www.arlandastadgolf.se

Antagligen är det nån sonson till en styrelsemedlem som gjort sajten eftersom "Lille Olle är så duktig på det där med datorer".

Förutom att den är fruktansvärt ful, så kan man ange följande:

1. Ingen doctype definition angiven. Därför vet inte webbläsarna hur koden skall "tolkas" - vlket kan ske på olika sätt beroende på doctypen. Därför går webbläsarna in i s.k. "quirk's mode", dvs ett slags hopkok av alla tolkningsvarianter och sidan kan se ut hur som helst i olika läsare.

2. Man har javascripter på ca 30Kb. Betänk att den rekommenderade storleken på en hel sida inklusive scripter, bilder, etc aldrig ska överskrida 50Kb.

3. Menyn är genererad av en av dom där javascripterna. Den placerar den utanför tabellkonstruktionerna i s.k. divisions. P.g.a. att den inte finns nån doctype eller marginaler till body-taggen, så hamnar tabellerna lite hursomhelst i olika läsare. Men menyn sitter statiskt ett visst avstånd från överkanten. Därför överlappar menyn de objekt som finns i tabellen.

4. Man har en tabell med en style som inte är en egentlig "style" (dvs CSS), utan ett filter gjort endast för IE på Win.

5. "Height" för tabeller har aldrig varit ett html-attribut (även om vissa webbläsare accepterar detta).

6. Den där appleten som sköter fade-in o annat i bildspelet är på 17Kb (nu är vi uppe i 47Kb skräp av de 50Kb som man har på sig). Dels funkar dess "archive" attribut inte i IE på Mac.

Hoppas det hjälper litegrann....

EDIT: Nu såg jag lite mer:

7. Det finns skräpkod som bara ligger i vägen:
<blockquote>
<blockquote>
<blockquote> </blockquote>
</blockquote>
</blockquote>

8. Man har fonttaggar (borde ha CSS) och valt: "Trebuchet MS, Palatino Linotype, Times New Roman". Man har inte ens brytt sig om en generisk font som "sans-serif" eller "serif". Har man inte dom där tre så får man alltså sin default-font. Förresten, hur kan man välja tre så olika fonter?

Nu orkar jag inte mer. Jag förstår att du lider, och de ska man göra vare sig man har Mac eller PC. Den där sajten var bedrövlig....

PS: Den ser garanterat lika enbarmlig ut i de flesta webbläsare oavsett plattform, utom kanske hos snubben som gjort den. Det heter ju "skönheten finns i betraktarens öga"...

Senast redigerat 2004-03-29 23:31
 • Medlem
 • 2004-03-29 23:42

Tack Danne V ! Utförligt svar, kanon. Här ska sågas

 • Medlem
 • Karlstad
 • 2004-03-30 07:26
Ursprungligen av tby:

Tack Danne V ! Utförligt svar, kanon. Här ska sågas

Åsså kan du säga att eftersom meny är i javascript innebär det att:

... folk med javascript avslagen (visserligen bara nån procent globalt, men det kan ju vara fler av besökarna till just ER webbplats) inte ens kan navigera. Dom kommer bara till förstasidan.

... bara förstasidan kommer att bli indexerad av sökmotorer och folk kommer sannolikt att få mycket, mycket svårare att hitta er på det sättet.

... synskadade (som ju använder en webbläsare som läser högt) kommer inte att kunna navigera. Detta är kanske inte så "viktigt" anser många, men dels är det ett mått på kompetensen hos designern att tänka på detta, dessutom är det helt enkelt "politiskt korrekt", i synnerhet om man är en intresseförening som amarbetar med en kommun.

Sen har vi det där med knappar/länkar i flash: Folk utan flash plug-in (ca 10% globalt, men kanske fler av era besökare?) kommer inte att se dom länkarna. Istället kommer dom att få ett pop-up fönster som säger att dom ska ladda ner o installera flash. Upplevs VÄLDIGT frustrerande för många.

E-postadresser till folk på kontaktsidan är i klartext. S.k. "spambots", dvs robotar som samlar e-postadresser kommer att hämta dom och herrarna kommer snart att få ett tusental mer Viagra-erbjudanden per vecka. Förresten, adresserna är säkert redan hämtade, så skadan är nog skedd...''...

Kartan till banan är en PDF-fil !!!. Etersom PDF inte stöds av fler webbläsare än de som konfigurerats särskilt för detta, så kommer kartan att försöka ladda ner sig istället. Om användaren fattar att det är karan som vill ladda och säger OK, så krävs det att han har Acrobat eller annan PDF-läsare för att kunna se den. Bilden ska givetvis vara en .gif (eftersom det är ren grafik). Dessutom är kartan innihelvete stor! Både i fysiska dimensioner och i Kb (ca 53).

Kör hårt! Slit lungorna ur kroppen pårom!!

Java applettet är med idiotiskt! De hör inte hemma på internet!

 • Medlem
 • Karlstad
 • 2004-04-03 12:08

Hur gick det? Fick du kontakt med "designern" och gehör för synpunkterna?
Det skulle vara kul att höra hur det gick (eller går).....

 • Medlem
 • 2004-04-03 21:04

jag fick ett svar från honom på det mail jag skickat till golfklubben och sagt att inte sidan var funktionell. I det svaret undrade han om jag kunde berätta mer för han hade inte tillgång till mac. Jag svarade med allt som inte fungerade. Inget svar, Sedan återkom jag med dina kommentarer , lätt redigerade för att inte knäcka honom. Men han har inte återkommit ännu i alla fall, kanske blev för mycket för honom...

MVH

 • Medlem
 • Karlstad
 • 2004-04-03 21:24

Nej, det är ju inte kul att få reda på att man gjort nåt riktigt dåligt.
Men om det händer nåt, så skriv gärna en rad eller två.

1
Bevaka tråden