Nätverksproblem

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Kungsbacka
  • 2004-03-21 01:21

Börjar bli lite trött på OSX nätverksjox!!

Överallt används 10.3.3

Problem 1:
I mitt hemmanätverk är en iMac ansluten via en patchkabel till en Netgear Airport-router. Den andra datorn är en iBook G4 som är ansluten via Airport. På iMacen finns två konton, och från iBooken går det bara att nå den ena användaren (ej admin), emedan den andra lyser med sin frånvaro??? Inställningarna är gjorda på samma sätt, dvs fildelning påslagen. Det spelar ingen roll vilket konto som för tillfället är aktivt. All övrig nätverkstrafik fungerar, såsom skrivare, bredband etc.....

Problem 2:
På firman har vi 6 macar anslutna till LAN, och använder en PB 1 GHz för inladdning av bilder från kameror. Skapar jag en ny mapp med bilder och lägger den i "delad" för att kunna hämta den från annan dator verkar behörigheten bli lite hur som happ. Ibland funkar det utan problem, men ofta går inte filerna att ändra när de öppnats i annan dator?? Funktionen att ändra behörigheten på hela innehållet i sådan mapp verkar också slå lite hur som helst??
Hur gör man en mapp som kan flyttas runt mellan datorerna utan att innehållet blir behörighetsbegränsat??

/tc

Är inte säker, men vad händer om du markerar mappen, väljer visa info från arkiv-menyn, kollar under användare & behörigheter och väljer "nobody" som ägare?

  • Medlem
  • Kungsbacka
  • 2004-03-21 20:04

skall testa det

Tack!

1
Bevaka tråden