XSL och XML stöd i Safari?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2004-02-28 13:04

Hej !

Upptäcker att det som fungerar i IE inte fungerar i Safari; stämmer det att Safari inte har stöd för XSL? ..och vad är då stödet för XML?

Mvh Olof

Stämmer; XSL stöds inte av KHTML (än). Det beror på att KHTML-utvecklarna är ganska pragmatiska (eller kanske lata? ) av sig, och prioriterar stöd för standarder som folk använder framför standarder som folk inte använder. Än så länge befinner sig ju XSL i den sistnämnda kategorin, och därför finns det inget stöd för det i Safari.

XML-stödet är annars rätt ok i Safari. XML-dokument med specificerade stylesheets (CSS) renderas som de ska, men om jag minns rätt renderas inte XML-dokument utan stylesheets alls. Mozilla visar ju XML-koden rakt av (med syntaxfärgläggning och allt) ifall ett stylesheet saknas, men i Safari görs ingen sådan rendering alltså. XHTML (som ju är ren XML) renderas däremot även utan stylesheet, precis som med HTML alltså.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2004-02-29 19:47

Tack Samuler för bra info. Skall försöka se om det går att köra XSL via server-parser istället. En sak hängde jag dock inte med på, vad är KHTML?

KHTML är layoutmotorn utvecklad för KDE, som Apple valde för att använda i Safari och som även används i t.ex. Konqueror. Lär lite mer här.

En ren XML-fil visas enbart som text (dvs utan taggar) Både MSIE och Mozilla har däremot någon slags default style sheet som gör att träd/syntax visas på ett lite mer användbart sätt

1
Bevaka tråden